Planinari pronađeni smrznuti na Mon Blanu

Dvoje ruskih planinara, koji su nestali prošle sedmice dok su pokušavali da osvoje Mon Blan, pronađeni su jutros smrznuti.
Dvoje ruskih planinara, koji su nestali prošle sedmice dok su pokušavali da osvoje Mon Blan, pronađeni su jutros smrznuti.

Tela Tatjane i Mihaila Zaharova otkrivena su u šatoru podignutom na stanici za vozove koji prevoze alpiniste do početne tačke uspona za Mon Blan, rekli su predstavnici lokalne policije i planinske spasilačke službe. "Pronašli smo ih u šatoru. Preminuli su od hipotermije i nedostatka kiseonika, pošto je šator bio zatrpan snegom", navela je policija.

Tatjana i Mihail, stari tridesetak godina, pokušali su da osvoje najviši vrh Alpa uprkos upozorenju meteorologa da se očekuje snežna mećava.

Dvoje ljudi su poslednji put viđeni 29. decembra, a njihov nestanak je registrovan tek pošto su s francuskim vlastima kontaktirali članovi njihove porodice, zabrinuti što se par nije vratio u Rusiju.

Tatjana i Mihail Zaharov su uspešno savladali Mon Blan u leto 2010. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet