Pronađena četiri tela u olupini Koste Konkordije

Ronioci su otkrili četiri tela nastradalih na turističkom brodu "Kosta Konkordija" koji se 13. januara nasukao na stene kod italijanskog ostrva Djiljo.
Ronioci su otkrili četiri tela nastradalih na turističkom brodu "Kosta Konkordija" koji se 13. januara nasukao na stene kod italijanskog ostrva Djiljo.

"Tela žrtava su locirana. Mislimo da su četiri tela u pitanju. U toku je njihovo izvlačenje", rekla je zvaničnica Frančeska Mafini. "Tela su u stanju raspadanja posle toliko dugo vremena u vodi. Zato je teško reći koliko je tačno tela otkriveno", dodala je ona.

Ronioci, u potrazi za do sada nepronađenim telima, pretražuju olupinu broda na osnovu pretpostavki preživelih gde bi trebalo tragati za nestalim putnicima.

Na "Kosta konkordiji" su se nalazila 4.229 putnika i članova posade kada je došlo do nesreće.

Tela 15 osoba, od ukupno 32 koje su nastradale u brodolomu, još nisu pronađena.

Italijanski mediji su ranije javili da bi kapetan "Kosta Konkordije" Frančesko Sketino mogao da bude osuđen na ukupno 2.500 godina zatvora, ako bude proglašen krivim za izazivanje brodoloma, višestruko ubistvo i prevremeno napuštanje broda.

Na desetine preživelih putnika tužilo je kompaniju "Kosta kročere" u čijem vlasništvu je bila "Kosta Konkordija", zahtevajući odštetu i od njoj partnerske američke kompanije sa sedištem na Floridi. Njih 39 preživelih je u utorak na Floridi dopunilo tužbu sa odštetnim zahtevom u kome traže da im se isplati više od pola milijardi dolara. Kompanija "Kosta kročere" je ponudila da isplati svakom putniku po 11.000 evra odštete i dodatne troškove.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet