Rukometašica priznala ubistvo potpredsednika FK Rudar

Rukometašica Marija Milić (19) priznala je tokom saslušanja u tužilaštvu da je ubila potpredsednika FK Rudar Radmila Mitrovića (47).
Rukometašica Marija Milić (19) priznala je tokom saslušanja u tužilaštvu da je ubila potpredsednika FK Rudar Radmila Mitrovića (47).

 

Ona je ispričala da je pre nego je potegla nož Mitrović udario.

Potpredsednik FK Rudar je u zoru zadobio ubodnu ranu u predelu vrata i hitno je prevezen u Klinički centar u Podgorici, gde je preminuo.

"Oko 16 časova uz krivičnu prijavu u prostorije Višeg državnog tužištva u Podgorici, privedena je i saslušana osumnjičena Milić Marija, uz prisustvo advokata po izboru Ratka Pantovića. Ona je iznela svoju odbranu, ali o sadržini njene odbrane ne mogu dati bliže informacije. Nakon saslušanja doneo sam rešenje o njenom zadržavanju", kazao je Željko Tomković, dežurni tužilac, a prenose "Vijesti".

U iznajmljenom stanu u Ulici Piperska bb, u Zagoriču, ubijeni Mitrović i bivša rukometašica "Bisera" iz Pljevalja živeli su navodno godinu dana.

Načelnik kriminalističke službe Područne jedinice Podgorica Branislav Živković kazao je za Antenu M da je Mitrovićevo telo poslato na obdukciju, a u toku je i utvrđivanje činjenica i okolnosti pod kojima je došlo do ubistva.

"Po nalogu zamenika višeg državnog tužioca u Podgorici Željka Tomkovića telo je upućeno na odeljenje za sudsku medicinu, gde će biti izvršena obdukcija, da bi se utvrdio stvarni uzrok smrti. Njih dvoje su prethodno bili u gradu, a zatim je došlo do svađe i fizičkog obračuna između njih. To je sad u postupku, u toku je utvrđivanje svih činjenica i okolnosti zbog čega je došlo do fizičkog obračuna. Tužilac je kvalifikovao to krivično delo kao ubistvo i Milić Marija će uz prijavu biti privedena nadležnom tužiocu", rekao je on.

Mitrović je 20. aprila bio umešan u incident u Pljevljima, kada je napao novinara RTV Pljevlja i dopisnika "Dana" Mila Džakovića. Napadnut novinar je tada rekao da ga je Mitrović otvorenim dlanom udario u predelu leve jagodične kosti, a pre toga verbalno izvređao pred fudbalerima i trenerima Rudara.

Mitrović je, kako navode "Vijesti", često boravio u Pljevljima, a posebno poslednjih nekoliko godina. Bio je predsednik kluba u malom fudbalu "Municipium S" sa kojim je postigao izvaredne uspehe, kvalifikujući se u ligu šampiona i osvojivši više puta prvenstvo i kup Crne Gore.

Dolaskom Duška Šarića na čelo Fudbalskog kluba Rudar, izabran je za potpredsednika kluba. Mitrović je, kako navodi podgorički list, važio za dobrog prijatelja porodice Šarić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet