"Štafeta bratstva i jedinstva" krenula iz Nikšića

Iz Nikšića je danas popodne, povodom 120. godišnjice rođenja Josipa Broza Tita, krenula "Štafeta bratstva i jedinstva" koja će, preko Podgorice i još nekoliko gradova Crne Gore, stići preko Srbije u Makedoniju.
Iz Nikšića je danas popodne, povodom 120. godišnjice rođenja Josipa Broza Tita, krenula "Štafeta bratstva i jedinstva" koja će, preko Podgorice i još nekoliko gradova Crne Gore, stići preko Srbije u Makedoniju.

Ta crnogorska štafeta, kako je najavio organizator te manifestacije, stranka pod nazivom "Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore", trebalo bi da se pre 25. maja u Smederevu sretne sa jednom štafetom iz Slovenije. Zatim bi jedna od njih bila ostavljena u Muzeju 25. maja u Beogradu, a druga u Titovoj rodnoj kući u Kumrovcu. Slovenačka štafeta će proći kroz Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Rođendan predsednika SFRJ Josipa Broza-Tita, 25.maj, već više godina obeležava nevladina organizacija "Generalni konzulat SFRJ", sa sedištem u Tivtu.

Televizija Crne Gore je povodom 32. godišnjice smrti Josipa Broza Tita, 4. maja reprizirala svoju dokumentarnu emisiju od pre dve decenije o Titovom boravku u Crnoj Gori.

  • 25.05.2012 06:33
    Опет култ личности и носање фалуса около?
  • Dragan

    09.05.2012 12:04
    Dobra stara vremena
    Bila su to dobra stara vremena: izgradnje zemlje,poleta,nade,druželjublja,kolektivizma i nadasve sigurnosti i zaštite.
    Ovo vraćanje u prošlost samo nam kazuje da živimo ,barem većina,izuzetno loše.
  • 08.05.2012 18:48
    Vidi se koliko nam je svima "dobro" u regionu, sve više se spominje ime i lik Tita, kao i naš život u to vreme. Mnogi bi da ga vrate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet