U Bugojnu centar islamskog ekstremizma

Hrvatski publicista i ekspert za antiterorizam Ivica Mlivončić tvrdi da je Bugojno pravi centar radikalnog ekstremizma u BiH, u kome trenutno deluje desetak tajnih islamskih organizacija čiji su ciljevi nasilno rušenje ustavnog poretka i uspostavljanje šerijatskog prava.

Hrvatski publicista i ekspert za antiterorizam Ivica Mlivončić tvrdi da je Bugojno pravi centar radikalnog ekstremizma u BiH, u kome trenutno deluje desetak tajnih islamskih organizacija čiji su ciljevi nasilno rušenje ustavnog poretka i uspostavljanje šerijatskog prava.

"Radikalni islamisti u BiH imaju dugoročni plan destabilizacije regiona širenjem vehabizma koji će za pola veka postati vodeći verski pokret među muslimanima u BiH". Mlivončić, koji je autor bestselera pod nazivom "Al kaida se kalila u BiH", kaže da ove tvrdnje iznosi na osnovu brojnih dokumenata koje poseduje, a u kojima tajne službe zapadnih zemalja upozoravaju da Evropa previše lakomisleno prelazi preko pretnje koja se razvija u BiH.

"To je opasnost od širenja radikalnog vehabijskog pokreta koji će, ako se ovako nastavi, za pedesetak godina postati dominantni pravac islamskog verskog učenja u BiH", naveo je on. Komentarišući tvrdnje poglavara Islamske zajednice u BiH Mustafe Cerića da su vehabije marginalni pokret među bošnjačkim muslimanima, on je upitao zašto je onda vehabijski pokret od rata do danas dobio najmanje 100.000 članova.

"U krajnjoj liniji, uopšte nije važno koliko vehabija poreklom iz arapskih zemalja trenutno boravi u BiH. Problem je što su oni uspeli da poseju seme zla koje stalno klija, jača i širi se među muslimanima u BiH", rekao je Mlivončić. On tvrdi i da je za vreme rata kroz BiH prošlo oko 40.000 mudžahedina i dodaje da upravo piše knjigu koja će pokazati da su vlasti Hrvatske tokom rata dozvoljavale mudžahedinima, ne samo bezbedan prolaz do BiH, već su i njihove ranjenike sa fronta primali u hrvatske bolnice.

  • semtex

    06.06.2012 06:12
    @Y
    Takve i danas sahranjuju po Potocarima i to kao civile.
  • Evropo otrezni se

    04.06.2012 15:20
    posle moze biti kasno
    Ovakvi i njima slicni, koje je babo Izetbegovic doveo, a Bakir ih sad podrzava, sigurno doprinose pomirenju i stabilnosti regiona ...

    I onda Bakir ima nesto nekome da kaze ...
  • Y

    04.06.2012 14:41
    @Kyza74
    OK, slažem se! Ali ti "debili" su potpuno zombirani ekstremističkim verskim stavovima. I tu zombiranost prenose na druge. Spremni su da oko sebe okaše ekploziv i da odlete u vazduh zajedno sa svojim žrtvama. Najteže je boriti se protiv onih koji se ne boje smrti i svoje ciljeve stvaljaju ispred svog života. Da li si ti spreman da učiniš isto za svoje stavove i uverenja? Verujem, nisi. Nisam ni ja. I kako onda sa njima? E pa, to je stvar za tajne službe, to je stvar razmišljanja na decenije, kao što i oni razmišljaju, i odgovarajuće strategije delovanja. Slučajno padaju autobusi u provalije, slučajno se dešavaju požari, u vodi se, tako, slučajno nađu hemikalije koje izazivaju sterilitet, ili razne smrtonosne bolesti, i tako to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet