Grčki neonacisti bez položaja u parlamentu

Grčka neonacistička stranka "Zlatna zora" nije uspela danas da obezbedi visoki položaj u parlamentu pošto je poslanik iz njenih redova naišao na veliko protivljenje drugih političkih partija.
Grčka neonacistička stranka "Zlatna zora" nije uspela danas da obezbedi visoki položaj u parlamentu pošto je poslanik iz njenih redova naišao na veliko protivljenje drugih političkih partija.



Neonacisti su imenovali bivšeg vojnog zapovednika Poliviosa Zisimopulosa za jednog od sedam zamenika predsednika parlamenta, ali je za njega glasao samo 41 poslanik, daleko manje od 75, što je bio neophodan minimalan broj glasova.

Predsednik grčkog parlamenta Vangelis Meimarakis iz konzervativne Nove demokratije, koja predvodi novu koalicionu vladu, rekao je za AFP da je među glasovima bilo 39 praznih i 204 nevažeća listića.

Zlatna zora, koja se zalaže za suzbijanje imigracije i kriminala, ima 18 od ukupno 300 poslanika u parlamentu, pošto je na izborima 17. juna osvojila skoro sedam odsto glasova birača.

Socijalistička partija Pasok, jedan od partnera u koaliciji, ranije ove nedelje je javno pozvala svoje poslanike da blokiraju kandidaturu Zlatne zore za visoku funkciju u parlamentu.

  • 29.06.2012 21:11
    aha
    a tebi bi bas dobro dosla lobotomija
  • 29.06.2012 17:29
    sto bi nama dobro dosla neka zlatna zora

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet