UN traži porez za milijardere

Ujedinjene nacije pozvale su na uvođenje poreza za milijardere da bi se prikupilo više od 400 milijardi dolara godišnje za siromašne zemlje.

Ujedinjene nacije pozvale su na uvođenje poreza za milijardere da bi se prikupilo više od 400 milijardi dolara godišnje za siromašne zemlje.

 

UN u najnovijem izveštaju optužuje bogate zemlje za kršenje obećanja da će povećati obim pomoći za siromašne zemalje, predlažući niz mera, među kojima su godišnja jednokratna uplata superbogatih, kao i porez na emisiju ugljen-dioksida i finansijske transakcije.

U izveštaju se navodi da je broj ljudi širom sveta koji su "teški" najmanje milijardu dolara, porastao na 1.226 u 2012. godini. Procenjuje se da oni zajedno poseduju 4,6 biliona dolara ili u proseku 3,75 milijardi dolara po osobi.

U godišnjem izveštaju Ekonomskog i socijalnog saveta UN se takođe navodi da je od ključnog značaja da se pronadju novi načini radi pomoći najsiromašnijima.

  • mrva

    06.07.2012 13:46
    Izgleda ce Miskovic ipak ulagati u Srbiju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet