Regionalni skup bez predstavnika Srbije

U Dubrovniku danas počinje dvodnevni "Kroacija samit", na kome će učestvovati zvaničnici regiona, Evrope, severene Afrike i južnog Mediterana, ali ne i predstavnici Srbije.

U Dubrovniku danas počinje dvodnevni "Kroacija samit", na kome će učestvovati zvaničnici regiona, Evrope, severene Afrike i južnog Mediterana, ali ne i predstavnici Srbije.

"Dolazak na "Kroacija samit", koji se 6. i 7. jula održava u Dubrovniku, nije najavio niko od predstavnika Srbije", izjavio je Berislav Živković, portparol hrvatskog ministarstva spoljnih i evropskih poslova koje organizuje taj regionalni skup.

Na skupu će učestvovati premijer Albanije Salji Beriša, kosovski premijer Hašim Tači, mađarski premijer Viktor Orban, poljski premijer Donald Tusk, bugarski premijer Bojko Borisov, crnogorski premijer Igor Lukšić, rumunski premijer Viktor Ponta, slovački premijer Robert Fico i generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen. U raspravama će učestvovati i predstavnici Egipta, Libije, Maroka, Tunisa i Alžira, odnosno zemalja u kojima se desilo "Arapsko proleće".

Tema konferencije je izgradnja države i snaga transformacije društva koju sa sobom nose izgledi za članstvo u EU, a domaćin skupa je hrvatska vlada. Skup će popodne otvoriti predsednik Hrvatske Ivo Josipović i premijer Zoran Milanović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet