Hitler spasao jednog Jevreja

Nemački časopis "Jevrejski glas" izvestio je da je Jevrejin, veteran iz Prvog svetskog rata, izbegao deportaciju u logore smrti posle intervencije nacističkog vođe Adolfa Hitlera.
Nemački časopis "Jevrejski glas" izvestio je da je Jevrejin, veteran iz Prvog svetskog rata, izbegao deportaciju u logore smrti posle intervencije nacističkog vođe Adolfa Hitlera.

Taj časopis navodi da novootkriveno pismo ukazuje na to da je Hitler želeo da spasi Eriha Hesa pošto su služili u istoj jedinici tokom Prvog svetskog rata. "Jevrejski glas" navodi da je pismo iz jedinice SS otkriveno u zvaničnim arhivima Gestapoa koje čuvaju jevrejski advokati i sudije.

Istoričarka Zuzan Maus, koja je pronašla pismo, rekla je da su autentičnost pisma potvrdila druga dokumenta između ostalog Hesove ćerke Ursule. Hes je preminuo 1983. godine.

Tokom Hitlerove vladavine u Holokaustu je ubijeno šest miliona Jevreja.

  • 19.08.2013 19:48
    hitler
    Dusa od coveka spasao jednog a ubio 6.000.000 Jevreja
  • 07.07.2012 15:17
    A mozda mu je taj Jevrej bio neko od rodjaka, i od malena ga je voleo
    te se sazalio na njega

    javna je tajna da je Hitler bio po poreklu austrijski jevrej,malo hendikepiran....
    verovatno zbog svog kompletnog stanja je mrzeo Jevreje
    Hitler moler i ugrobario na milione Jevreja....

  • 06.07.2012 21:48
    VOV
    Ima uskoro da bude kako Hitler nije nista kriv, nije on znao sta se radi, sledeca faza je da su Jevreje i sve ostale poubijali zli Rusi komunisti a potom ce da mu dizu spomenike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet