9 mrtvih u lavini, srpski alpinista povređen

U snežnoj lavini u francuskom alpskom skijaškom centru Šamoni jutros je poginulo devet osoba, a devet je povređeno, saopštila je francuska policija.

U snežnoj lavini u francuskom alpskom skijaškom centru Šamoni jutros je poginulo devet osoba, a devet je povređeno, saopštila je francuska policija.

Među povređenima je i jedan državljanin Srbije, rečeno je u ambasadi Srbije u Francuskoj. Povređen je Nišlija Miloš Janković (32), rečeno je u Planinarskom savezu Niša. Prema njihovim informacijama, njegove povrede nisu teške.

Prema podacima lokalne žandarmske službe, u ekspediciji na koju se obrušila lavina bili su i planinari iz Srbije, kao i iz Švajcarske, Nemačke, Španije i Francuske. U  lavini je poginulo dvoje planinara iz Švajcarske, dvoje iz Nemačke i dvoje iz Španije, kao i troje Britanaca.

Od četvoro alpinista koji su se vodili kao nestali, dvoje je prekinulo svoju ekspediciju, dok je drugo dvoje promenilo rutu, navodi francuska žandarmerija, tako da se više niko ne vodi kao nestao. "Broj mrtvih zaustavio se na devet žrtava. Više nema nikoga na listi nestalih. To je dobra vest kojom se završava ovaj dramatičan dan", navela je žandarmerija Šamonija.

Devet lakše povređenih u lavini je hospitalizovano, a dve osobe su prošle nepovređene.

  • mrva

    12.07.2012 13:19
    e zato ja leti idem na more

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet