Njujork pogodila nova oluja

Rana zimska oluja pogodila je severoistok SAD, donevši sneg, kišu i opasne vetrove.

Rana zimska oluja pogodila je severoistok SAD, donevši sneg, kišu i opasne vetrove.

Više od 60.000 kuća i poslovnih zgrada na prostoru od obe Karoline do Njujorka ostalo je bez struje i tako se pridružilo onima koji su ostali u mraku kada je SAD pogodila super-oluja Sendi.

Putevi su zaleđeni, pa ljudi jutros imaju problema da dođu do posla. Prerana zimska oluja je donela dodatne probleme jer se ceo region još uvek oporavlja od posledica oluje koja je pogodila tu obalu 29. oktobra i donela rekordne poplave. Broj poginulih u oluji "Sendi" u SAD i Kanadi dostigao je 121 pošto su vlasti Njujorka objavile još jedan smrtni slučaj u priobalnom delu Rokaveja.

U Njujorku su podeljena ćebad stanovnicima koji su ostali bez grejanja i struje, a otvorena su prihvatilišta za one kojima je potrebno toplo mesto za spavanje.

Zimska oluja praćena niskim pritiskom došla je sa juga i u Njujork donela udare vetra brzine i do 97 kilometara na čas i između osam i 13 centimetara snega, a u severnim predgrađima dvostruko više, saopštila je nacionalna meteorološka služba.

Protekle noći bilo je otkazano 1.199 letova, a za danas je najavljeno otkazivanje još 313.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet