Savetnik ministra dobio otkaz zbog vređanja Srba

Savetnik za međunarodnu saradnju i evropske integracije u Ministarstvu kulture Crne Gore Agron Camaj, koji je na svom Fejsbuk profilu vređao srpske izbeglice, ostaće bez posla.
Savetnik za međunarodnu saradnju i evropske integracije u Ministarstvu kulture Crne Gore Agron Camaj, koji je na svom Fejsbuk profilu vređao srpske izbeglice, ostaće bez posla.

Camaj je, kako su preneli podgorički mediji, tokom rukometne utakmice Crne Gore i Srbije, Srbe koji su u Crnu Goru izbegli iz Hrvatske nazvao hordama, a pobedu Crne Gore veličao uz reči da je "zasijao bljesak crnogorske rukometne oluje".

"Poštujući Ustav i zakone Crne Gore kao i načela propisana Zakonom o kulturi među kojima i ravnopravno očuvanje svih kulturnih identiteta i očuvanje kulturnih različitosti, Ministarstvo kulture se ograđuje od svih javnih iskaza i delovanja koji se kose sa navedenim principima", saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Navodi se i da neće sve biti završeno na tome već da će Camaj snositi konkretne posledice. "Agron Camaj, diplomirani pravnik iz Podgorice nema rešenje za savetnika ministra kulture, već je angažovan po Ugovoru o delu za obavljenje poslova iz oblasti međunarodne saradnje i evropskih integracija u oblasti kulture. Za ove poslove Ministarstvo ga je angažovalo do 31. decembra 2012. godine, nakon čega se njegov angažman u Ministarstvu kulture završava", najavljeno je iz tog resora.

  • Лука Лабан

    20.12.2012 08:12
    Оооо...Његоше...
    "Саветник министра културе" :-):-):-) Како се тек изражавају "обични грађани"?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet