Nova godina dočekana na Kiribatiju, u Riju spremili 24 tone vatrometa

U gradovima širom sveta sve je spremno za još jedan nezaboravni doček Nove godine, a prvi su je u 11h dočekali stanovnici male pacifičke ostrvske države Karibati.

U gradovima širom sveta sve je spremno za još jedan nezaboravni doček Nove godine, a prvi su je u 11h dočekali stanovnici male pacifičke ostrvske države Karibati.

Potom je stigla na Božićno ostrvo u Indijskom okeanu, a 15 minuta kasnije na ostrva Katam u blizini Novog Zelanda. Novu godinu poslednji dočekuju Američka Samoa i ostrva Nijue, 1. januara u podne po našem vremenu.

Organizatori dočeka u sidnejskoj luci, veoma popularnom turističkom odredištu, potrošili su sedam miliona američkih dolara na ceremoniju, a oko milion i po ljudi, koliko se očekuje da će se okupiti, uveseljavaće pop ikona Kajli Minog. Sedam tona vatrometa čeka da bude iskorišteno u "najluđoj noći".

Veliki vatrometi očekuju se i iznad Temze u Londonu, na moskovskom Crvenom trgu i u Kremlju, na Ajfelovom tornju u Parizu, u luci u Hong Kongu, kao i u centru Kuala Lumpura, Stokholma, Amsterdama i gradovima širom Kine. Gosti i stanovnici Nju Jorka slaviće tradicionalno na Tajms skveru, a u Rio de Žaneiru, prekoputa slavne plaže Kopakabana, spremili su čak 24 tone vatrometa koji će biti ispaljivan 16 minuta.

U Seulu će u ponoć 33 puta odzvoniti bronzano zvono iz 15. veka, reflektujući dosadašnju tradiciju dočekivanja Nove godine. Na drugom kraju glavnog grada Južne Koreje organizuju se vatrometi, koncerti i ulične zabave.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet