Odbijen prenos suđenja za napade 11. septembra

Sudija Vojnog suda u američkoj vojnoj bazi Gvantanamo na Kubi odbio je zahtev za TV prenos suđenja petorici optuženih za napade 11. septembra 2001.

Sudija Vojnog suda u američkoj vojnoj bazi Gvantanamo na Kubi odbio je zahtev za TV prenos suđenja petorici optuženih za napade 11. septembra 2001.

Advokati odbrane zatražili su TV prenos procesa u američkoj bazi, gde je američka vlada osnovala posebne vojne komisije koje sude osumnjičenima za terorizam, ali je sud saopštio da nema ovlašćenje da dozvoli opšte emitovanje suđenja, javio je AP.

Ministarstvo odbrane SAD ranije je dozvolilo prenos suđenja samo u nekoliko vojnih baza na severoistoku SAD, a advokat odbrane Džejms Konel ističe da bi javnosti trebalo da se omogući da prati ovaj proces.

Petorica optuženih, među kojima je kao organizator označen Haled Šeik Mohamed, terete se, između ostalog, za terorizam, otmicu aviona, zaveru i masovno ubistvo. Sudska rasprava u ovom slučaju zakazana je za januar, a samo suđenje neće početi za još godinu dana.

  • 04.01.2013 11:27
    A bas me zanima kakve dokaze su prikupili posle ,koliko sada vec godina? Otkud im onda pravo da ih osude na boravak u GB ako su svi nevini dok se suprotno ne dokaze? Povrh svega ,bice iza zatvorenih vrata, kao da svet ne vidi gde je i ko je profitirao od ovih napada. Pustinjski ekstremisti da izvedu ovakav napad bez neke unutrasnje podrske, nikada. Mnogo stvari ne stima kod oficijelnog dela price. Kako li je vlasnik kule ostao ziv, pitam se i koliko je zaradio do sada. Setite se Busove lose glume, WTC7, brzog odnosenja celicne konstrukcije na topljenje, krade zlata, potom ratova na blliskom istoku itd. Veeelika namestaljka bogatih i mocnih.
  • ns

    04.01.2013 09:53
    za mostove se obratiti slobodanu miloševiću i njegovoj sviti koja kao da mostovi nisu ni rušeni ponovo vlada, sami smo krivi i u tu ruku je ista situacija kao sa kulama jer su isprovocirani američkom spoljnom politikom arapi napali ali nikako nije slučaj skretanja pažnje sa dnevnih stvari samo izbegavanje da se javno konstatuje šta je motiv rušenja (Buš, Milošević)
  • Gagi

    04.01.2013 09:27
    Ujdurma
    Isto kao i kod nas ...odvlačenje pažnje sa bitnih životnih stvari, uostalog koga više briga za rušenje kula...ili kod nas u NS za rušenje sva tri mosta (koje uopšte nije naivno)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet