"Forin polisi": Putin najuticajniji

Ruski predsednik Vladimir Putin je 2012. godine bio najuticajniji čovek na svetu, procenio je američki časopis "Forin polisi".

Ruski predsednik Vladimir Putin je 2012. godine bio najuticajniji čovek na svetu, procenio je američki časopis "Forin polisi".

Kako prenose ruski mediji, Putin je zauzeo drugo mesto na listi, ali imajući u vidu da prvo mesto nije dodeljeno nikome, ruski predsednik je praktično poneo titulu najuticajnijeg.

Sastavljači liste obrazložili su to što niko nije na prvom mestu rečima da "još čekaju da se pojavi neko ko će biti spreman da na svoja pleća preuzme odgovornost za najteže i najopasnije izazove savremenog sveta".

Na trećem mestu je šef američkih Federalnih rezervi Ben Bernanki, a slede nemačka kancelarka Angela Merkel i američki predsednik Barak Obama. Iza Obame su predsednik Evropske centralne banke Mario Dragi, novi generalni sekretar kineske Komunističke partije Si Đinping.

Na osmom i devetom mestu su vrhovni verski lider Irana, ajatolah Ali Hamnei i šefica MMF Kristin Lagard, dok je na desetom saudijski monarh Abadula ben Abdel Aziz al Saud.

  • Lila

    04.01.2013 14:14
    Oh
    Kako se ja lozim na njega! Uh!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet