Deca oskrnavila pravoslavno groblje u Kninu

Šibensko-kninska policija saopštila je da je pronašla vandale koji su pre dva dana oskrnavili pravoslavno groblje kod Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Kninu.
Šibensko-kninska policija saopštila je da je pronašla vandale koji su pre dva dana oskrnavili pravoslavno groblje kod Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Kninu.

Reč je o maloletniku i troje dece s područja Knina koji su, kako je saopštila policija, osumnjičeni za krivično delo povrede mira pokojnika.

Utvrđeno je da su 2. januara popodne na kninskom pravoslavnom groblju, bez nekog posebnog razloga, na nekoliko grobnica oštetili spomenike, pokrovne ploče, krstove i vaze sa cvećem.

Protiv osumnjičenog maloletnika biće podneta krivična prijava, dok će o osumnjičenoj deci biti upućen poseban izveštaj.

Eparhija dalmatinska SPC saopštila je juče da su nepoznati vandali oskrnavili pravoslavno groblje kod hrama svetog velikomučenika Georgija u Kninu i dodali da su hram i groblje često na meti vandala. U saopštenju su izrazili očekivanje da će policija pronaći i kazniti odgovorne.

Pomoćnik gradonačelnika Knina Tomislav Vrdoljak danas je osudio oštećenje grobova na pravoslavnom groblju u tom gradu. On je osudio i razbijanje izloga Srpskog kulturnog društva "Prosveta" u Kninu prvog dana 2013, ali je naglasio da ti događaji nisu slika suživota Srba i Hrvata u Kninu.

Iz kninske "Prosvete" odbili su da podnesu predlog za krivični progon zbog razbijanja izloga, pa policija neće podneti krivičnu prijavu protiv počinioca.

  • sudija

    05.01.2013 06:04
    dokle vise
    Ocevi sve cetvorice treba da odgovaraju kao da su to oni ucinili. Pa kad odrobijaju njihovoj djeci nece pasti na pamet da cine slicne stvari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet