Tri osobe se zapalile na protestu u Bugarskoj

Tri osobe su se zapalile danas u Sofiji, od kojih su dve završile fatalno, tokom protesta rudara, železničara i zaposlenih u elektranama, koji su se tako pridružili talasu masovnih demonstracija koje već duže potresaju zemlju.
Tri osobe su se zapalile danas u Sofiji, od kojih su dve završile fatalno, tokom protesta rudara, železničara i zaposlenih u elektranama, koji su se tako pridružili talasu masovnih demonstracija koje već duže potresaju zemlju.

Radnici su protestovali zbog najavljenog smanjenja radnih mesta, visokih cena električne energije i niskog životnog standarda, uoči vanrednih parlamentarnih izbora u maju.

Protest su organizovala dva najveća sindikata KNSB i Podkrepa, u senci masovnih demonstracija koje su srušile desničarsku vladu pre dve nedelje.

"Mi smo ovde da branimo svoj posao. Želimo da radimo. Mi želimo hleba za svoju decu", rekao je čelnik rudarske sindikalne federacije Podkrepa Vladimir Topalov na protestu.

Mnogi Bugari su nezadovoljni svojom političkom elitom koju smatraju da je korumpirana, uz ocenu da je malo radila na poboljšanju životnog standarda građana, koji je manji od polovine proseka u Evropskoj uniji.

Bugarski predsednik Rosen Plevnelijev je najavio da će se privremena vlada, koja će biti imenovana sledeće sedmice, fokusirati na poboljšanju ekonomskih uslova i otvaranju novih radnih mesta, kako bi se smanjila stopa nezaposlenosti od 12 odsto.

  • Novosađanin

    06.03.2013 07:37
    Gori Vatra!
    Nas su psihički spalili, još samo da nas kremiraju fizički kada nas glad ubije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.