41 žrtva napada u Iraku

U talasu eksplozija koje su u nedelju odjeknule u nekoliko iračkih gradova, poginula je najmanje 41 osoba, a ranjeno više od 100 ljudi.

U talasu eksplozija koje su u nedelju odjeknule u nekoliko iračkih gradova, poginula je najmanje 41 osoba, a ranjeno više od 100 ljudi.

U Kutu je eksplodirao automobil bomba u blizini pekare i tom prilikom je poginulo pet, a ranjeno 42 ljudi, dok je u eksploziji drugog automobila bombe severno od Hile ranjeno dvoje policajaca. Automobili bombe eksplodirali su i na ulici u Karbali, gde je poginulo četvoro ljudi, na otvorenoj pijaci u Nasiriji, gde je poginulo pet, i blizu jedne šiitske džamije u Musajibu gde je poginulo šest osoba. U ta tri napada ranjeno je više od 60 ljudi.

U Basri, na jugu Iraka, eksplodirale su zvučna bomba, automobil bomba i bomba postavljena pored puta. Poginulo je osam, a ranjeno 35 ljudi. U eksploziji bombe na putu u južnom predgradju Bagdada, Dori, poginulo je četiri, a ranjeno 16 ljudi. U eksploziji bombe postavljene pored jednog puta južno od Mosula poginuo je lokalni zvaničnik Muhamed Obaid Sulta, zajedno sa jednim od sinova. Drugi sin je ranjen. Na meti druge bombe postavljene pored puta bio je još jedan lokalni zvaničnik Sad Ali Šuvait, a u tok eksploziji su ranjena četvorica njegovih telohranitelja.

U Mosulu su dva vojnika ubijena iz vatrenog oružja na jednom kontrolnom punktu. Dva policajca su ubijena u napadu na kontrolni punkt južno do tog grada, dok su u eksploziji bombe postavljene pored puta, čija meta je bio konvoj šefa policije u Ninevehu, brigadni general Kaled al-Hamdani, ranjena trojica njegovih telohranitelja.

U Faludži, zapadno od Bagdada, naoružani napadači su ubili policijskog zvaničnika Ijada al-Samaraija i ranili njegova dva telohranitelja u blizini jedne džamije. U bombi postaljenoj pored puta blizu jednog restorana, severozapadno od Bakube poginulo je dvoje, a ranjeno troje ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet