Raste nepoverenje prema EU

Prema poslednjim rezultatima ankete objavljene u francuskom dnevniku "Kroa", evroskepticizam je u porastu u Nemačkoj, Francuskoj, Italiji i Španiji.

Prema poslednjim rezultatima ankete objavljene u francuskom dnevniku "Kroa", evroskepticizam je u porastu u Nemačkoj, Francuskoj, Italiji i Španiji.

Institut "Ifop" navodi da većina ispitanika i dalje smatra da je dobro biti u članstvu EU, ali je broj evroskeptika povećan u odnosu na prošlu godinu.

U Španiji, 37 odsto ispitanih smatra da je loše biti u članstvu EU, što je porast u odnosu na jun 2012. godine, kada je to mišljenje imalo 26 odsto.

U Francuskoj, 43 odsto anketiranih, u poređenju sa ranijih 38 odsto, smatra da je članstvo u evropskom bloku loše. Ovaj procenat u Nemačkoj je na nivou od 44 odsto, a ranije je bio 36 odsto, dok je u Italiji na nivou od 45 odsto, šest odsto više nego prošle godine.

Italija je u recesiji u protekle dve godine, a zvaničnici predviđaju da će ekonomija te zemlje ove godine oslabiti za 1,4 odsto.

"Ifop" je ispitao oko 1.000 ljudi u svakoj od zemalja od kraja avgusta do početka septembra.

  • 18.09.2013 08:41
    sasvim očekivano
    Nemci su u EU oni koji vuku i rade i ne sviđa im se da izdržavaju neradnike iz gore navedenih južnih zemalja. I Grci su svojevremeno takođe bili evroskeptici, ali kad je došlo stani-pani, upreše se i rukama i nogama da ostanu u EU. Tako i ovi ostali "južnjaci". I u EU važi deviza "Što južnije, to tužnije".
  • Joca

    17.09.2013 18:19
    Hm
    A Hitler je zbog toga krenuo u rat.
  • Novonasađen

    17.09.2013 17:48
    Pa šta je sad opet?Gde smo mi trenutno?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet