Sukob policije i demonstranata u Atini zbog ubijenog levičara

Na ulicama Atine večeras je došlo do sukoba policije i demonstranata, koji su izašli kako bi izrazili protest zbog ubistva hip-hop muzičara za koje se sumnjiči jedan neonacista, izvestili su grčki mediji.
Na ulicama Atine večeras je došlo do sukoba policije i demonstranata, koji su izašli kako bi izrazili protest zbog ubistva hip-hop muzičara za koje se sumnjiči jedan neonacista, izvestili su grčki mediji.

Policija je upotrebila suzavac protiv manje grupe demonstranata koji su ih gađali kamenicama i drvenim štapovima u Keraciniju, u zapadnom delu Atine.

Lokalni mediji navode da su demonstranti pokušali da napadnu jednu policijsku stanicu.

Prema policijskim izvorima, oko 5.000 ljudi izašlo je na ulice Keracinija, a većina je protestovala mirno.

Pavlos Fisas (34), hip-hoper poznat kao Kilah P, izboden je nožem rano jutros ispred jednog kafića u predgrađu Keracini, a preminuo je u bolnici od zadobijenih rana.

Policija je saopštila da je uhapšen jedan 45-godišnji muškarac koji je priznao napad, kao i da je pristalica Zlatne zore.

Portparol Zlatne zore Ilijas Kasidiaris nazvao je ubistvo "gnusnim činom", ali je demantovao da ta partija ima bilo kakve veze sa napadom.

Zlatna zora je rastuća snaga u političkom životu Grčke. Prošle godine su imali 18 poslanika u parlamentu. Prema najnovijim rezultatima ispitivanja javnog mnjenja, Zlatna zora je treća po popularnosti u zemlji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet