U granatiranju Kramatorska poginulo 10 civila

Predstavnik proruskih snaga izjavio da je broj civilnih žrtava artiljerijskog napada na Kramatorsk u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine povećan na deset.
Predstavnik proruskih snaga izjavio da je broj civilnih žrtava artiljerijskog napada na Kramatorsk u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine povećan na deset.

On je dodao da je više od deset ljudi ranjeno.

Ukrajinske snage sinoć su granatirale stambenu oblast Kramatorska kada je, izmedju ostalog, pogodjen transformator i grad ostao bez struje i vode. S druge strane, RIA Novosti prenosi saopštenje ukrajinske pogranične službe da je tokom noći više od 30 vojnika ranjeno prilikom granatiranja njihovih pozicija u oblasti naselja Aleksejevsko na istoku Ukrajine. Ta služba je saopštila da je ranjen 31 vojnik, od čega 11 graničara.

Ističući da ukrajinska vojska preuzima pod kontrolu "veliki deo ranije izgubljene granice s Rusijom", agencija Ukrinform prenosi izjavu izvora u štabu za "antiterorističke operacije" da su njegove snage samo u nedelju ubili "vise od 80 ekstremista" u rejonima Luganske i Donjecke oblasti i da je "sada glavni zadatak kontrola granice". Ukrajinska državna agencija prenela je i izjavu vicepremijera Vitalija Jareme da je tokom operacije u Ukrajini poginulo 125 ukrajinskih vojnika, od kojih 96 pripadnika Oružanih snaga i 22 pripadnika policije, kao i graničari i radnici Službe bezbednosti .

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.