Makedonija: Doživotna robija za ubistvo petorice mladića

Krivični sud u Skoplju osudio je šest osoba na doživotni zatvor zbog petostrukog ubistva kod Smiljkovskog jezera, u aprilu 2012. godine.
Krivični sud u Skoplju osudio je šest osoba na doživotni zatvor zbog petostrukog ubistva kod Smiljkovskog jezera, u aprilu 2012. godine.

Alil D, braća Agim i Afrim I, Fejzi A, Haki A. i Sami Lj. osuđeni su na doživotnu kaznu zatvora za krivično delo terorizma, kako je Krivični sud u Skoplju okvalifikovao petostruko ubistvo kod Smiljkovskog jezera.

Osumnjičeni Sejdi R. protiv koga se takođe vodio proces, oslobođen je optužbe.

Alil D. i Afrim I. osuđeni su na doživotnu kaznu zatvora u odsustvu, budući da izdržavaju zatvorske kazne na Kosovu, zbog drugog krivičnog dela.

Prema optužnici, Alil D. i braća Agim i Afrim I. bili su direktni izvršioci petostrukog ubistva kod Smiljkovskog jezera kod Skoplja, gde su pištoljem i automatskim puškama ubili četiri mladića i jednog ribara.

Oni su tri dana pred Uskrs, u aprilu 2012. godine, ubili četiri mladića uzrasta od 18 godina do 21 godine iz naselja Radišani: Filipa S, Aleksandra N, Cvetanča A. i Kireta T, kao i ribara Borčeta S. (45) iz sela Creševa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet