Predalo se 700 ukrajinskih vojnika

U Šahtjorsku, u Donjeckoj oblasti, predalo se 700 ukrajinskih vojnika, izjavio je jedan komandir samoproglašene Donjecke Narodne Republike.
U Šahtjorsku, u Donjeckoj oblasti, predalo se 700 ukrajinskih vojnika, izjavio je jedan komandir samoproglašene Donjecke Narodne Republike.

Reporter Ruske informativne agencije javio je večeras da proruske snage i ukrajinske snage bezbednosti nastavljaju u Šahtjorsku ulične borbe i razmenu artiljerijske vatre.

U gradu je stradalo mnoštvo kuća, izgorele su benzinske pumpe i prodavnice a ljudi na ulicama praktično nema, preostalo malobrojno stanovništvo je u podrumima i skloništima.

Pre nekoliko dana počela je snažna ofanziva na Šahtjorsk sa severa i juga, a cilj ukrajinskih snaga je opkoljavanje Donjecka i njegovo "odsecanje" od Luganske oblasti i Rusije.

  • 05.08.2014 11:29
    Занимљиво је како војвођанери пљују по домаћим фашистима, а подржавају кијевске фашисте.
    Вест је проверена и истинита и Кијев је потврдио. Хунта сваки дан губи на десетине оклопњака и стотине људи. Имате на нету видео снимке како хунта насилно мобилизује људе на западу Украјине, а мајке плачу и вриште. Америка ће се борити до последњег украјинца.
  • 05.08.2014 07:17
    Ma to su sve Rusi.
  • Y

    04.08.2014 22:27
    Sledeći potez...
    ...ukrajinske hunte je dovlačenje balističkih raketa kratkog dometa "Tačka U", "Uragan" i "Tornado", velike razorne moći, na pozicije oko Donjecka i Luganska, sa namerom da se gađaju skladišta hlora, te onkološke bolnice i dispanzeri (preko 300 objekata) u kojima postoje velike količine radioizotopa i radioaktivnog joda, kako bi se kontaminacijom vazduha, tla i vode izazvala ekološka katastrofa i što veća smrtnost među pobunjenicima (dodao bih: pobunjenicima s razlogom!) Ovo je već vrhunac ludila, pošto ovakve katastrofe ne pogađaju samo "naciljani" region, nego čitavu Ukrajinu, i zapadne delove Rusije. Predviđa se katastrofa slična Černobiljskoj, pa će i čitava Evropa osetiti povećani stepen radioaktivnosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.