Održan protest u Londonu protiv ofanzive Izraela na Gazu

Desetine hiljada propalestinskih demonstranata marširali su danas kroz centralni deo Londona, zahtevajući da Velika Britanija zauzme oštriji stav protiv Izraela zbog ofanzive te zemlje na Gazu.
Desetine hiljada propalestinskih demonstranata marširali su danas kroz centralni deo Londona, zahtevajući da Velika Britanija zauzme oštriji stav protiv Izraela zbog ofanzive te zemlje na Gazu.

Palestinska kampanja solidarnosti rekla je da je demonstriralo oko 150.000 ljudi. To su treće velike demonstacije za Gazu u Londonu za poslednje četiri nedelje. Demonstranti su se okupili u glavnoj šoping arteriji Oksford stritu i išli ka ambasadi SAD i Hajd parku, mnogi uzvikujući: Slobodna, slobodna Palestina" i noseći transparente za natpisima " VB - stop naoružavanju Izraela".

Prethodna dva protesta okupila su svaki po najmanje 10.000 ljudi, rekla je policija iako suorganizatori govorili da se čini da ih je svaki put bilo oko 50.000. Policija nije rekla koliko ih je bilo večeras.

Lindsi German iz Koalicije zaustaviti rat izjavilia je da je "nivo ljutnje bez presedana", preneo je AFP. "Britanska vlada je ćutala dok su u izraelskom bombardovanju i kopnenoj ofanzivi ubjene hiljade," rekla je ona, pozvavši na kraj masakra.

Novih protesta je bilo i u Parizu, gde je takođe u poslednjim nedeljama bilo nekoliko demonstracija protiv rata. Izraelski borbeni avioni su danas izveli 40 vazdušnih udara, a militatni su uzvratili sa 14 raketnih napada, dok međunarodni posrednici pokušavaju da spasu pregovore o prekidu vatre.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.