Ekstremisti oteli 170 muškaraca

Ekstremisti Islamske države odveli su danas 170 muškaraca iz dva sela na severu Iraka, dok su tragali za ljudima koji su zapalili njihove zastave, saopštili su zvaničnici.
Ekstremisti Islamske države odveli su danas 170 muškaraca iz dva sela na severu Iraka, dok su tragali za ljudima koji su zapalili njihove zastave, saopštili su zvaničnici.

Neimenovani zvaničnik obaveštajne službe je rekao da je 170 muškaraca odvedeno iz sela Al-Šadžara i Garib, u provinciji Kirkuk, pošto su u toj oblasti zapaljene dve zastave Islamske države.

"Pripadnici Islamske države, koji su se dovezli sa oko 30 vozila, odvezli su kidnapovane ljude u centar Havidže", obližnjeg grada gde imaju sud i zatvor, naveo je zvaničnik.

Stanovnik Al-Šadžare je rekao da su žene molile ekstremiste da ne neude muškarcima, a da su pripadnici Islamske države naveli da će "istražiti slučaj" i kazniti samo one koji su odgovorni za paljenje zastave.

Iz Gariba navode da je odvedeno oko 90 ljudi iz tog sela, kao i da ekstremisti tragaju za 15 muškaraca koji su zapalili njihovu zastavu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet