Osnovci zlostavljali drugaricu i objavili fotografije na internetu

Dvojica osnovaca iz Svrljiga namamili su u stan školsku drugaricu (12) gde su je svlačili i terali da ih seksualno zadovolji, nakon čega su fotografije objavili na društvenim mrežama.
Dvojica osnovaca iz Svrljiga namamili su u stan školsku drugaricu (12) gde su je svlačili i terali da ih seksualno zadovolji, nakon čega su fotografije objavili na društvenim mrežama.

Vladimir Stanojević, portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu izjavio je da je protiv petnaestogodišnjaka policija podnela krivičnu prijavu zbog silovanja, ali da je ovo delo prekvalifikovano.

"S obzirom na to da nema dokaza da je upotrebljena sila delo je prekvalifikovano u obljubu sa detetom. Prijava je podneta samo protiv starijeg izvršioca dok je drugi krivično neodgovoran jer je mlađi do četrnaest godina. U toku pripremnog postupka uradiće se provera psihičke zrelosti starijeg dečaka kao bismo utvrdili da li ima osnova za primenu (stava 4. člana 180) Krivičnog zakonika u kome se navodi da se neće kazniti učinilac dela ako između njega i deteta ne postoji značajnija razlika u njihovoj duševnoj i telesnoj zrelosti", rekao je Stanojević.

  • Milena

    19.06.2015 09:07
    Uzas
    Zrtva je uvek zrtva u nasem sistemu. Deca vec sa 6 godina znaju sta je dobro a sta lose sto znaci da su oni svesno i sa namerom to uradili.Znaci drakonska kazna treba da postoji jer sutra cemo citati clanak u novinama u kojima ce gore navedeni biti vinovnici...recimo ubio zenu, seksualno napastvovao...i td.Blagim zakonima pravimo ovo od njih a i porodica je negde zatajila u vaspitanju. Znaci otac devojcice treba da uzme batinu pa na vrata...kuc, kuc... Svedoci smo kako su kazne male ili beznacajne.
  • 19.06.2015 06:06
    Sramota
    Sramota je da se ovakva strasna stvar proba da se tako formalno blago okarakteriše, jer sutra više ničije dete neće biti bezbedno. Država pravi manijake, ovako blagim postupanjem.
    pokušaj silovanja je pokušaj silovanja, a posebno mučenje devojčice još i internetom.
    Sramota je kako se ne štite maloletnici.
  • boyan

    18.06.2015 19:06
    Kakva mogu biti deca u nedodjiji koja obozava Mimi Oro , Gastoza i ostale ....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija