Tužilaštvo pustilo, pa ponovo privelo osumnjičene za silovanje

Tužilaštvo u Valjevu prvo je odlučilo da pusti na slobodu, a potom da ipak pritvori dvojicu maloletnika koji se sumnjiče za silovanje devojčice sa Uba u noći između 21. i 22. jula.
Tužilaštvo u Valjevu prvo je odlučilo da pusti na slobodu, a potom da ipak pritvori dvojicu maloletnika koji se sumnjiče za silovanje devojčice sa Uba u noći između 21. i 22. jula.

Tužilac iz Valjeva Nenad Marinković pre pet dana nije tražio pritvor za dvojicu maloletnika B.N. (18) i M.I. (17), iako je postojalo nekoliko uslova za određivanje pritvora, piše Kurir.

Kako piše ovaj list, odluka je doneta iako nije postojalo dovoljno razloga da se oni puste iz pritvora, sa velikom mogućnošću da utiču na svedoke. Upravo iz tih razloga, Tužilaštvo je danas promenilo odluku i insistiralo da im Viši sud odredi pritvor.

Tužilac Nenad Marinković ranije je izjavio da nije bilo uslova za zadržavanje počinilaca, te da je postupio u skladu sa zakonom.

B.N. i M.I. se terete za krivično delo obljuba nad nemoćnim licem. Takođe se terete i da su podstrekavali još jednog maloletnika Ž.V. da takođe siluje devojčicu, što im nije pošlo za rukom.

Policijska uprava iz Valjeva, pet dana nakon događaja, pronašla je maloletnike, ali su oni nakon saslušanja bili pušteni na slobodu. Silovanje devojčice dogodilo se nakon proslave rođendana njene drugarice u jednom restoranu na Ubu. Ona je silovana na parkingu u centru mesta.

  • 29.07.2015 11:22
    Najoštrije kazniti.
    I po ovome se vidi koliko ova država nenormalna.
    U Britaniji zbog običnog šamara maloletnik dobio 8 meseci zatvora. A ovde ih za silovanje još puštaju na slobodu. Svaku osobu koji počini silovanje, na doživotnu robiju sa njim, bez obzira što je maloletnik. Samo bi tako bilo reda u državi, a sa ulice sklonjeni takvi nepopravljivi retardi. A ne da ih puštamo, i da posle čekamo da pored silovanja i ubije neko dete da bi nešto preduzeli.
  • ns

    29.07.2015 10:46
    Piski mi se, mozda, kaki mi se
    Pomocnik 1:
    Tuziocu, jel' ti znas od kog gazde je to dete. Tuzioc, Pustaj ih nema dokaza.
    Pomocnik 2:
    Sad sam saznao cija je rodjaka ta mala!
    Tuzioc, Hapsi ih sad ima dokaza.

    Pa dragi tuž"n"ioče dali ima dokaza ili nema?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.