Zatvor za lekare "Decedre"

Svi lekari privatne klinike "Decedra" proglašeni su krivima za nesavesno lečenje Jelice Radović (19), koja je preminula nakon operacije čukljeva 2006.
Svi lekari privatne klinike "Decedra" proglašeni su krivima za nesavesno lečenje Jelice Radović (19), koja je preminula nakon operacije čukljeva 2006.

Hirurg Slavko Tomić, anesteziolozi Miodrag Stojanović i Olivera Jeremić osuđeni su na godinu i tri meseca zatvora. Njima je izrečena zabrana obavljanja lekarske delatnosti u trajanju od dve godine. Direktorka klinike Svetlana Sremčević osuđena je na godinu dana uslovno.

Presuda koju je izrekao Prvi osnovni sud u Beogradu je druga prvostepena presuda, pošto je prvu kojom su lekari bili osuđeni na kazne zatvora, ukinuo Apelacioni sud. Apelacioni sud je tada naložio da se suđenje ponovi tako da se utvrdi - da li je smrt Radovićeve nastupila usled sepse i da li su okrivljeni lekari u konkretnom slučaju mogli da je dijagnostifikuju.

Na novu presudu stranke imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu.

Tužilaštvo je u završnoj reči u četvrtak ponovo predložilo sudu da lekare osudi na zatvorske kazne, odbrana je tražila da se ponovo otvori glavni pretres i naloži formiranje nove komisije veštaka kako bi se utvrdili uzroci smrti, tvrdeći da nema krivice na strani optuženih za smrt devojke.

  • djole

    03.08.2015 11:53
    Cirkus drzava cirkus sudstvo .
  • m.

    03.08.2015 11:52
    Kao i obicno pustice ih posle par dana .
  • ovdasnji

    03.08.2015 08:46
    ne razumem
    za samar velji ilicu dobio dve godine a za ubistvo devojcice 15 meseci ?
    pa vise dobijes za tri grama marihuane !
    strasno !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija