Migrante u Finskoj dočekala maska Kju kluks klana

Finska vlada danas je najoštrije osudila "rasističke proteste protiv tražilaca azila" pošto je jedan demonstrant dočekao migrante obučen u odeći kakvu su nosili pripadnici Kju kluks klana.
Finska vlada danas je najoštrije osudila "rasističke proteste protiv tražilaca azila" pošto je jedan demonstrant dočekao migrante obučen u odeći kakvu su nosili pripadnici Kju kluks klana.

Lideri tri vladajuće partije u Finskoj u zajedničkom saopštenju su naveli da je Finska "otvorena i tolerantna zemlja" u kojoj su stanovnici "pozitivni prema migrantima".

Saopštenje je izdato pošto su migrante kod prihvatnog centra severno od Helsinkija sačekalli demonstranti koji su bacali petarde, a jedna osoba je bila obučena u stilu pripadnika KKK.

U finskoj vladi je i populistička Partija Finaca koja se zalaže za strožije imigrantske zakone, ali se distancirala od ekstremnih desničartskih partija. Očekuje se da će u Finsku ove godine stići 30.000 tražilaca azila, dok je prošle godine došla 3.651 osoba.
  • Lucija

    26.09.2015 17:59
    Docek migranata u Finskoj
    U Finsku je prosle godine uslo 3000 migranata a ove 30000. Ako se nastavi tim tempom, iduce godine ce uci 300000. Pa zar je to u redu? To ce potpuno poremetiti demografsku strukturu te zemlje. Nisam uopste pristalica tih "multikulturalnih" drustava koja u praksi ne postoje, nego svako zivi u svom getu. Jer nece ti Avganistanci, Pakistanci, Sirijci nikada postati pravi Finci, vec ce ziveti okruzeni svojim zemljacima, grupe ce se cak medjusobno svadjati i tuci{vidite sta se radi po izbeglickim kampovima}. Finci radjaju malo dece, vremenom ce postati manjina u svojoj zemlji. Kada pomislimo na Finsku mislimo na plave, rumene ljude, na irvase, na Deda Mraza, na Laponiju... To je kao u Vojvodini, gde Bosanci, doseljeni pre 70 godina, jos uvek ojkaju i igraju gluvo glamocko kolo, jos se nisu integrisali.Kada ce oni igrati veliko backo i pevati "Sirok Dunav, ravan Srem"?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija