Preminuo filmski kritičar Nebojša Popović

Filmski kritičar Nebojša Popović preminuo je u 57. godini.

Filmski kritičar Nebojša Popović preminuo je u 57. godini.

U Televiziji Beograd počeo je da radi 1982. godine. Bio je autor televizijskih monografija o najznačajnijim svetskim filmskim autorima, a njegova emisija "Drugi vek" predstavlja antologiju najznačajnijih, srpskih filmskih stvaralaca.

Film je voleo i o filmu znao sve. Njegovi intervjui, kritike, prilozi, bili su lekcija iz profesionalnosti. Nebojša Popović rođen je 1958. godine u Kraljevu. Filološki fakultet je završio u Beogradu.

Kalio se kao novinar u Beogradskoj hronici, zatim bio urednik vesti, emisije ''24 časa'', voditelj i urednik Trećeg dnevnika, autor emisije o filmu ''Drugi vek'' koja se emituje od 1997. godine i jedan od urednika emisije ''Metropolis''.

Institut za film, 1993. godine, nagradio ga je za najbolju filmsku kritiku. Od 2002. do 2004. godine bio je urednik Filmskog programa RTS-a, član međunarodne sekcije filsmkih kritičara FIPRESCI Srbija, selektor filmskih festivala. Uvek posvećen porodici, prijateljima i filmu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija