Isekao prst na poslu u mesari, pa dobio otkaz

Nakon što je isekao prst na radnom mestu, Milomiru Lukiću (21) poslodavci su, kako kaže, umesto pomoći dali - otkaz.

 

Nakon što je isekao prst na radnom mestu, Milomiru Lukiću (21) poslodavci su, kako kaže, umesto pomoći dali - otkaz.

Momak je dva meseca radio kao roštilj-majstor u mesari "Tamo daleko" u Beogradu, a nadređeni mu, tvrdi, nisu čak dozvolili ni da ode kod lekara, već je morao da odradi smenu.

- Sa poslodavcima sam se dogovorio da mesec dana budem na probnom radu, a onda da me, ako se dobro pokažem, uredno zaposle i prijave - kaže Milomir za "Novosti". - Prošlo je tih mesec dana, međutim, nikako nisam dobijao ugovor o radu. Svakog dana dobijao sam iste izgovore - "evo sad će za koji dan", "nismo još pripremili ugovor", "strpi se još malo, uskoro ćemo te prijaviti". Prošlo je još mesec dana, a ja sam morao da ostanem jer mi je posao bio neophodan.

I tako sve do 20. septembra kada je, dok je sekao kupus na rendalici, isekao jagodicu prsta desne ruke. Ubrzo je u radnju stigla i vlasnica mesare Sandra Ćosić. - Nije mi dozvolila da odmah odem kod lekara, već me je odvela u apoteku gde su stavili zavoj na ranu. Previjao sam se od bolova i krvario, a nadređeni su mi rekli da moram da ostanem da završim smenu, jer nema ko da peče roštilj - tvrdi Lukić, koji je tek u pet po podne otišao kod lekara, iako se povredio još u osam ujutru. - Doktori su mi previli ranu i rekli da moram da mirujem 15 dana.

Drama se, međutim, nije završila. Telefonom je razgovarao sa poslodavcima i zatražio im slobodne dane da bi ozdravio. - Rekli su mi da mogu da računam na dan-dva za oporavak. Vlasnica radnje mi je izričito stavila do znanja da ću, ako ne dođem, dobiti otkaz - tvrdi Milomir.

Povređeni radnik mesare "Tamo daleko" svoj problem sa poslodavcima prijavio je odmah i nadležnim institucijama. Inspektori rada su, nakon prijave obišli ovaj objekat, gde su tokom inspekcije zatekli još jednog radnika "na crno". Vlasnici mesare tvrde da momak nije radio "na crno", već je bio na probnom radu, iako, prema Zakonu o radu i za takvo angažovanje radnici moraju biti uredno prijavljeni.



  • 04.10.2015 07:32
    Srbijanska posla.
  • 04.10.2015 00:26
    SRBIJA! Hajde sada skandirajte.
  • 03.10.2015 22:20
    Malo vise zaredjajte ima ih puno na crno , a ovo je tipicno "probni rad" , svi to tako koriste , menjaju radnike...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija