Formirati komisiju za napade na advokate

U poslednjih 15 godina, napadnut je 41 advokat, a gotovo nijedan od tih slučajeva nije rešen - rečeno je na protestnom okupljanju advokata ispred Palate pravde "Pucanj u Vladimira je pucanj u advokaturu".

U poslednjih 15 godina, napadnut je 41 advokat, a gotovo nijedan od tih slučajeva nije rešen - rečeno je na protestnom okupljanju advokata ispred Palate pravde "Pucanj u Vladimira je pucanj u advokaturu".

Takođe, zatraženo je da se formira zajednički tim od predstavnika nadležnih organa i advokata u cilju razrešenja preostalih slučaja.

Advokati su se okupili zbog napada na beogradskog advokata Vladimira Zreleca, koji je upucan 1. decembra na Vračaru i koji se, još uvek, bori za život u Urgentnom centru. "Neću da govorim o advokatima čija je imovina napadnuta, automobili zapaljeni, nego o kolegama čiji su život i telo napadnut. Do danas su rešena samo dva slučaja. To je činjenica sa kojom smo suočeni i ova statistika predstavlja veoma grubu istinu oko koje moramo svi da se zamislimo i zapitamo", rekao je na protestu predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević.

On je poručio da su se srpski advokati okupili spontano, da izraze protest jer je advokatura kao profesija, ugrožena na način koji više ne može da se toleriše. "Poražavajuće je što je Zrelec, otac šestoro dece, prijavio policiji da ga prate, kazao na koga sumnja, da mu je ugrožen život. Policija nije učinila ništa", rekao je Đorđević.

On je istakao da sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem nije dovoljan i da advokati žele da dobiju informacije o svim predmetima koji se tiču napada. Najavio je dalja protestna okupljanja, sa kojih će upućivati poruke da takve stvari više ne smeju da se dešavaju, a u utorak i potpunu obustavu rada.

  • /

    08.12.2015 07:13
    /
    a koji ce braniti napadace?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.