Borko Stefanović podneo ostavku i napustio DS

Borislav Stefanović podneo je ostavku na funkciju potpredsednika DS-a i napustio Demokratsku stranku.
Borislav Stefanović podneo je ostavku na funkciju potpredsednika DS-a i napustio Demokratsku stranku.

Razlog za ovu odluku, kako je objasnio u pismu koje je dostavio vrhu stranke, je drastično razilaženje u stavovima, nespojivost pogleda na program i politiku DS, kao i na kadrovska rešenja koja već godinama forsira sadašnje rukovodstvo.

"Ja, naime, ne delim više poglede, programska načela, kadrovsku politiku sa onom koju sada ima DS. Ne prepoznajem sadašnju ideologiju stranke kao meni blisku, ukoliko uopšte možemo govoriti o ideologiji ovakve DS. Ni programska platforma koju je Glavni odbor DS usvojio 29.11.2015. godine ne predstavlja minimalan okvir u kojem bih pronašao svoja lična ubeđenja i poimanje politike i vrednosti za koje se zalažem. Nije dovoljno da nas povezuje samo to da smo protiv Vučićevog štetnog i kriminogenog režima i da se DS i dalje zalaže za prekid sulude politike štednje građana Srbije. Naročito želim da naglasim da je po meni nedopustivo da DS ne kaže ni jednu jedinu reč o štetnim i lošim potezima u prošlosti, konkretnim ljudima koji su ih činili, niti da na pravi način tu politiku i praksu odstrani od same partije. Neprihvatljivo mi je da nema ni reči o zabrani stranačkog zapošljavanja, intervencije države u privredi, osude loših privatizacija i loše reforme pravosuđa. Nema ni reči o potrebnom obimu i načinu oporezovanja verskih zajednica, niti o veronauci u školama. Nema čak ni potpuno jasnog stava o progresivnom oporezovanju. Da ne govorim o tome da predsednik stranke u javnosti hrabro govori protiv članstva u NATO, dok to ne piše u usvojenom programu, kao i mnoge druge stvari koje on javno iznosi, a nema ih u papiru koji ste usvojili", napisao je Stefanović u pismu.

On je dodao i da neće vratiti poslanički mandat Demokratskoj stranci, kao i da će sada formirati pokret "Levica Srbije - Borko Stefanović".

Stefanović je rekao da će zajedno sa njim poslanički klub DS-a napustiti i Ivan Jovanović.

Stefanović je bio potpredsednik DS-a, a vodio je i poslanički klub te stranke sve do 10. novembra kada je smenjen sa tog mesta.

  • Sale NS

    10.12.2015 19:13
    Evo ga i ovaj !?
    Ja zaista ne znam šta je tim ljudima koji se nadure, napuste stranku koja ih je iznedrila i učinila poznatima, a ovi onda umisle da su nekakva veličina i da će pokrenuti masu da ide za njima.... EVO SAD ĆU, SVE TRČIM PA ZAPINJEM .... za tobom,za Đurđevim,za Radulovićem i sličnima !
  • /

    10.12.2015 18:55
    /
    e ako se radulovic udruzi sa ovim-onda znamo i kakav je taj radulovic

  • 10.12.2015 17:17
    stetni potezi,konkretni ljudi,pade mi na pamet prodaja naftagsa,jel to on bio u daljem tekstu prodavac...?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija