NUNS: Vučić krši Zakon o javnom informisanju

NUNS je saopštio da mandatar za sastav Vlade Aleksandar Vučić navodeći da neće gostovati na RTS i na televiziji N1 krši Ustav i Zakon o javnom informisanju.
 
NUNS je ocenio neprihvatljivim takvo "ophođenje" budućeg predsednika Vlade Srbije i pozvao ga da ubuduće sve novinare i medije tretira u skladu sa demokratskim običajima i da pokaže više razumevanja za slobodu izražavanja.
 
"Njegova ustavna obaveza je da prema svim novinarima i medijima, bez obzira na njihovu uređivačku politiku iskazuje odnos uvažavanja i poštovanja", naveo je NUNS.
 
To udruženje ocenilo je da Vučić selekcijom medija "vrši direktan pritisak na uređivačku politiku ovih medijskih kuća (N1 i RTS), ali i svesno ugrožava i osnovno ustavno pravo građana na informisanje - onih koji, primera radi, ne gledaju televiziju Pink, već RTS i N1.
 
NUNS smatra "posebno" nedopustivim ignorantski stav Vučića prema RTS, koji je javni servis svih građana Srbije, navodeći da je upravo to činjenica koja obavezuje budućeg predsednika Vlade da u svakoj prilici na sopstvenom primeru, adekvatnim ponašanjem doprinosi podizanju ugleda RTS i RTV.
  • Lenka

    11.06.2016 23:47
    Koje gluposti ovde čitam
    Ne postoji ni u jednoj državi zakon koji propisuje da funkcioner (izabrano ili postavljeno lice) ima obavezu da gostuje ili daje izjavu bilo kome.

    To je stvar njegovog izbora, a na novinarima je da se pristojno ponašaju i zasluže poverenje.

    U Americi ne možete ni sanjati da pokušate da naterate predsednika da gostuje kod vas.
    Svi bi rekli da ste psihijatrijski slučaj, kada bi to zahtevali.
    Mada ovi iz NUNS-a nisu daleko od pacijenata u Lazi...
  • IT ing

    11.06.2016 14:41
    licemerno
    A koliko je zakona prekrsio NUNS? Pri tom mislim prvenstveno na Ustav Republike Srbije pri delu koje se slobodno moze okarakteristati kao rusenje ustavnog poretka iliti izdaja?
  • paskal

    11.06.2016 14:41
    nela55@open.telekom.rs
    Nezavisno udruzenje zavisno do zutih,korumpiranih politicara i njihovih satelita.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija