Direktori "Srbijašuma" o trošku građana u Parizu u vreme fudbalskog prvenstva

Četiri direktora i predsednik Nadzornog odbora "Srbijašuma" otputovali su prekjuče u Francusku, usred Evropskog prvenstva u fudbalu, o trošku tog javnog preduzeća.

Direktori će na službenom putu, koji se baš slučajno poklopio sa prvenstvom, ostati pet dana.

Miloš Srećković, predsednik Nadzornog odbora, Predrag Aleksić, v.d. direktora "Srbijašuma", kome je inače taj mandat istekao 26. decembra 2015. godine, izvršni direktor Sektora za korišćenje šuma i ostale resurse Tihomir Murić, izvršni direktor Sektora za komercijalne poslove Aleksandar Vorkapić i izvršni direktor Sektora za razvoj i planiranje Aleksandar Vasiljević za ovo putovanje imaju opravdanje - sva petorica su se odazvala na poziv šumarskog preduzeća iz Francuske. Put i smeštaj petočlanoj delegaciji ne plaća onaj koji je uputio poziv, već "Srbijašume".

Direktori će dva dana provesti u Parizu, a potom putuju u Bordo. U JP "Srbijašume" juče nisu želeli da odgovore na pitanja zašto je uopšte otišla delegacija - i to petočlana, kao ni koliko je preduzeće platilo ovo putovanje. Najjeftinije avio-karte do Pariza u jednom pravcu koštaju u proseku oko 200 evra. U Parizu najniže cene hotelskih soba su oko 100 evra i to je smeštaj koji se može opisati srednje pristojnim. Dnevnice na državnom nivou za Pariz su 98 evra.

U preduzeću nije bilo govora ni na pitanje koliko je to ozbiljan povod da u Pariz i Bordo otputuju praktično svi direktori i predsednik NO Miloš Srećković, diplomirani pravnik koji je na tu funckiju imenovan suprotno Zakonu o javnim preduzećima. Naime, Srećković pre stupanja na funkciju nije imao tri godine radnog iskustva na rukovodećim radnim mestima, kao ni VII stepen stručne smene.

Osim putovanja o trošku države, on je svoj položaj predsednika NO višestruko iskoristio. Prema saznanjima Blica, u Srećkovićevo vreme je donet pravilnik kojim obezbeđuje sebi 24-časovno korišćenje luksuznog službenog vozila. Preduzeće plaća gorivo, servis i kazne za saobraćajne prekršaje. Bez osnova i poslovne potrebe, preduzeće mu plaća i hotelski smeštaj u Beogradu, nevezano za održavanje sastanaka NO. Obezbedio je sebi i službeni telefon, a i te troškove izmiruju "Srbijašume".

  • M

    16.06.2016 22:29
    znam istinu
    Kao neko ko je sarađivao sa pomenutom firmom i neko ko jako dobro poznaje 70% zaposlenih u istom, mogu reći da dok Srećković nije došao u svojstvu predsednika nadzornog u toj firmi se nije znao red. Kada je Srećković došao u Srbijašume, firma je počela sa poslovanjem u plusu. Doveo je u red zaposlene što se tiče redovnog dolaska na posao i efikasnijeg rada, gotovo iskorenio bahaćenje na račun firme, sproveo odluku Vlade o smanjenju dnevnica 2. dan nakon odluke (iako su mnoga javna preduzeća sa primenom odluke krenula tek nakon mesec dana)...
    Imam osnova da verujem da je autor ovog teksta osoba koja očajnički želi da zauzme mesto direktora, a kojoj je jedina zanimacija za vreme radnog vremena izazivanje nemira u firmi( i izvan nje), guranje nosa u tuđe mail-ove i sl.
    O smeštaju u Bg nema istine, a to da li je imao iskustva ili ne (imao je), lako možete proveriti u Advok.komori Vojvodine, kao i to da nije u suprotnosti sa zakonom o javnim preduzećima imenovan! Dalje, službeno vozilo koristi kada dolazi više puta nedeljno u firmu, često i sopstvenim!
    Svaka pametna, svesna i odgovorna osoba bi proverila navode pre davanja bilo kakvog komentara, ali ne....toliko ima ogorčenih da jedva čekaju da "pljunu"na nečiji rad.
    Iiii samo bih dodala, saradnja sa šumarskim preduzećem je ostvarena još u martu u okviru Akcionog plana Lima-Pariz, a zašto baš u ovo vreme....pa dragi moji vreme je za šestomesečni izveštaj!
  • Jelena

    16.06.2016 20:13
    Podrska
    Ni manje zemlje ni vise zlobe i zavisti.Kako mislite da se uspostavi medjunarodna saradnja?Svuda u svetu je normalno putovati i uspostavljati cvrste temelje za buduce saradnje koje doprinose uspesnisti preduzeca.I za vasu informaciju dnevnice su 15 e.Ostavite ljude na miru.Nista lose nisu uradili.
  • Insajder

    16.06.2016 17:41
    Neko ko ih poznaje
    Ovaj v.d "direktor"iz Aleksinca, Predrag Aleksic,od kad je dosao 25.12.2014.,nista nije uradio pametno samo štetno.Putovao je vise od Tome po svetu,dobijao raznorazne poklone,ono sto je bio optuzen za mobing ,firma je platila,posluzivao se,uzimao ,uzimao i nema kraja,a uzgred nije vise v.d jer mu je istekao 25.12.2015.Svi su oni štetni i po povratku-smena!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija