Krkobabić deli 13. platu?

Nadzorni odbor Pošte Srbije, na preporuku direktora Milana Krkobabića odlučio je da se zaposlenima iz dobiti isplati bonus oko 30.000 dinara.

Međutim, "Blic" navodi da je odluka pod znakom pitanja jer je premijer Aleksandar Vučić smatra nedoličnom. Izvor lista tvrdi da bi isplata 13. plate za 15.000 zaposlenih u Pošti bila suprotna merama štednje koje su još na snazi.

Nadzorni odbor Pošte doneo je na sednici 24. aprila odluku da se 30 odsto dobiti iz 2015, koja je iznosila 30 miliona evra, izdvoji za 13. platu zaposlenih.

Pored toga što bi ovom odlukom svako od 15.000 zaposlenih dobio jednu prosečnu platu, Krkobabić je obećao sindikatima i da će im bonus biti isplaćen pre početka godišnjih odmora, početkom jula. On je ovakav stav zauzeo bez konsultacija sa nadležnima u Vladi, što je premijera razbesnelo jer smatra da su bonusi suprotni merama štednje.

Zato je neizvesno da li će Krkobabić uspeti to da ispuni, rekao je sagovornik lista.

Predsednika Sindikata PTT Srbije Aleksandar Pavlović smatra da 13. plata treba da se isplati jer taj novac ne ide iz budžeta, već iz zarade firme.

"Po nekim procenama, svaki radnik bi trebalo da dobije oko 30.000 dinara. Znamo da Vlada treba da da saglasnost, ali mislim da ne bi trebalo da bude problema. Ako se ne isplati, biće nezadovoljstva radnika, pa neki sindikati najavljuju i štrajk", rekao je Pavlović "Blicu".

List navodi da iz kabineta Milana Krkobabića nije dobio odgovor na pitanje zašto je odluka o bonusima doneta bez konsultacija sa Vladom.

  • Liman3

    20.06.2016 21:18
    A sta pa oni to proizvode...
    ...kad su ostvarili toliki visak osim sto su podigli proviziju pa tako sve vise i vise se bogate?! Nego ko misli na nas sto radimo i proizvodimo i punimo budzet ove zemlje a radimo kod privatnika? Prijavljeni smo i dobijamo minimalac od cirka 20000 dinara a ima nas dosta fakultetski obrazovanih, mnogi nisu ni prijavljeni a moraju da cute i rade, neke od nas teraju i pelene da nose a ovi bi da dele 13 platu! Dokle vise ova sprdnja od zemlje da ljudi u drzavnim preduzecima imaju sve benificije i zasticeni su kao beli medvedi a mi zaposleni kod privatnika smo na milost i nemilost privatnika i zabole premijera i ostalu politicku zgadiju kako mi zivimo, da li imamo da platimo te racune od kojih se PTT bogati na provizijama, da li imamo da jedemo, da li mi mozemo da odvedemo decu na more ili makar neko jezero, ne ne zanima vas i recicete ko nam je kriv itd sto nemamo srece u zivotu kao sto i Vucica bas zabole levo jaje za nas radnike u privatnom sektoru jer mi smo kolateralna steta koja treba da puni budzet ne bi li trutovi kao ovi iz PTTa uzivali i ziveli a nas ko j... srpski receno i onda se cudite sto sve vise mladih bezi iz ove grozne zemlje gde uspevaju samo politicki poltroni i ulizice kao svi 99% sto rade u drzavnim preduzecima pogotovo u PTTu!
  • PRIVATNI PREDUZETNIK

    19.06.2016 09:49
    zasluženo
    Valjda i ja imam neko pravo da mi se smanje porezi, ako država ima viška novaca za deobu?
    Da li Vam je poznato da se 70% ukupnih budžetskih prihoda troši na plate zaposlenih kod države i dotacije za isplate penzija (50% iznosa svake penzije isplaćuje budžet jer fond PIO nema dovoljno sredstava-toliko o trošenju zaradjenog).?
    Pa dokle više? Ja da uplaćujem, a neki dele viškove? Sav višak koji ima Pošta uplatiti kao dobit u budžet Srbije kao osnivača.
    Štednja! Ja odvajam od usta da bih platio poreze,a vi se bahatite.Nije lepo.
  • comi

    19.06.2016 06:26
    bravo
    Sve sto ljuti premijera podrzavam!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.