EPS prodaje luksuzne 'audije', terenci konačno dobijaju vozila

EPS će prodati svoja dva nova luksuzna službena "audija A6" jer nisu bila u skladu s preporučenim merama za racionalizaciju voznog parka, ali ni po tipu, klasi, kubikaži, svrsi korišćenja i troškovima održavanja.
"EPS poštuje mere Vlade Srbije o smanjenju troškova i racionalnoj upotrebi službenih vozila. Novac od prodaje dva audija iskoristićemo za kupovinu terenskih vozila za radnike EPS-a koji i po nevremenu, vrućinama i mrazu na kopovima, u elektranama i distribucijama u teškim uslovima rade da bi sva domaćinstva i privreda u Srbiji imali električnu energiju. Nije bilo pošteno da neko vozi skupocene audije, dok radnici na terenu nemaju s čim da obavljaju svoj posao. Uvođenje ovih pravila i procedura je jedini način da se spreče krađe po voznim parkovima i da se javašluku stane na put", naveo je v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić.
 
EPS poručuje da je već započeo racionalizaciju voznog parka i prošle sedmice objavljena je prodaja prvih 99 automobila. 
 
"Sredstva od prodaje vozila i racionalizacije korišćenja vozila biće upotrebljena za nabavku terenskih vozila. U narednih godinu dana planirano je da EPS proda 1.000 automobila i time uštedi oko 300 miliona dinara", navode u preduzeću.
  • Tatamata

    29.06.2016 07:48
    Bata
    Eto kako se kupuje novi auto za batu, naruči za eps kaze da je visak i kupi ga bata za tepsiju ribe... A jadni nam premijer jos uvek u 30 kvadrata.
  • Sir Oliver

    28.06.2016 17:51
    Pa ce sad da prodaju nekom svom za tri puta manju cenu, posto je nakon izlaska iz salona polovan, a ovamo to predstavljaju kao ustedu. Halo Bing, kako brat?
  • Radnik EPS-a

    28.06.2016 17:44
    Prbolem sa svime je zato sto smo uveli gomilu nepotrebnih procedura. Koja sve oduzavaju na 30 60 i 90 dana. Isto je i sa racunima i kad je nama nesto hitno mora da prodje 8 dana da se plati i takve gluposti. Dovedena je gomila besposlicara koji dobijaju platu a ne rade ili veoma malo rade. Sve sa ciljem da se unisti EPS i da se proda budzasto. Jednostavno zeli covek el energiju. Dobije racun i iznos uplati. ekipa u roku od pola sata treba (ovo moze da se uredi) izadje i prikljuci ga. A ne treba prvo 10 dana da prodje pa da se napravi resenje , pa onda ugovori pa onda da prihvatite taj ugovor odbijete zalbu da se necete zaliti na iznos. Pa onda Vi nosite te papire u prikljucke pa oni kad se smiluju u 90 dana dodje podizvodjac pa prikljuci, a kolege iz trgovine nista ne rade umesto da se cimaju oko coveka da ih prihvati kao distributera to ih ne zanima???
    Sto ovo pa jednostavno gomila ne potrebnih procedura da bi enko kao imao posao. Sve ovo moze veoma lako da se sredi. I da naravno da smo za privatizaciju EPS-a. Onaj ko radi da se lepo plati a onaj koji neradi lepo napolje na ulicu.
    A sto se tice automobila bolje je uzeti lade od 6000e nego l 500 od 13000e. I lako se vidi ko radi u vozom parku gde se i sta ide kome je potreban auto a kome ne. kome nedostaje a ko ga ima na pretek. Do privatizacije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija