"Cilj Poreske uprave je da jača poreski moral građana"

Direktorka Poreske uprave Srbije Dragana Marković izjavila je danas da je cilj te uprave jačanje poreskog morala i poštovanje poreskih propisa.
Učenicima četvrtog razreda Osnovne škole "Mihailo Petrović Alas" u Beogradu u okviru kampanje kampanje "Uzmi račun" održan je poreski čas na kome im je objašnjeno zašto je važno uzeti fiskalni račun prilikom kupovine.
 
"Deci ćemo objasniti zašto je važno uzimati fiskalne račune i šta to znači za njihovu školu, okolinu, vrtiće, puteve, bolnice. Pokazaćemo im kako izgleda fiskalni račun i zamoliti ih da podsete mame i tate da prilikom kupovine uzmu račun", rekla je Marković.
 
Kako je najavljeno, ovo je početak akcije i plan je da se proširi i na druge opštine i škole.
  • Oštećeni

    26.12.2016 17:36
    Našao se ko da nam jača moral
    Jačajte vi moral vaših što hapšenih što još neuhapšenih službenika, od kojih mnogi imaju šefovska mesta a prodaju PIB-ove lažnim firmama, za evre.
    Znate vi veoma dobrto o čemu pričam, imate jednog uhapšenog, ali biznis ne staje.
  • jo

    26.12.2016 16:16
    Objasnite deci
    Evo za početak objasnite deci umesto trabunjanja o bolnicama i vrtićima jednu drugu stvar.Mama i tata neće da uzmu fiskalni račun jer se od tog fiskalnog računa pokrivaju dugovi javnih preduzeća gde neka deca dobijaju paketiće a veilka većina dece to nema. Objasnite deci da ste njihovim babama i dedama oteli penzije kako bi umesto vrtića delili 13-te plate.Objasnite deci da se od tih fiskalnih računa plaća potrošena struja koja se meri milijradama dinara a da oni sede u mraku ako tata i mama ne plate 3000,00 dinara struje.Recite im kako se od 100 dinara poreza 5 dinara daje za bolnice 15 za penzije a 80 ispari u vazduh.Objasnite deci kako da dodju do životnog cilja a to je da se uvale na državne jasle a ne da rmbače za 200evra mesečno
  • novosađanin

    26.12.2016 14:46
    liste
    A da se mi vratimo na "zaboravljene" čuvene liste najvećih dužnika bizmmelzima koji su postali još dužniji. Ostavimo ovu dečicu na miru, neka fin. i tržišni inspektori rade svoj posao a ne deca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.