Bor odustao od Nove godine, novac ide za vantelesnu oplodnju

Opština Bor, na predlog predsednika opštine Živorada Petrovića, daće dva miliona dinara u fond za vantelesnu oplodnju, umesto za doček na otvorenom, kako je bilo planirano.
Ovom odlukom opština Bor pridružila se spisku gradova koji su odustali od proslave Nove godine i novac usmerili za pomoć građanima.
 
Od proslave Nove godine odustali su Kruševac, Kikinda, Požega, Novi Pazar, Vranje, Zvečan, Knjaževac, Raška, Prijepolje, Sjenica, Tutin i Priboj. Beograd će deo novca donirati roditeljskoj kući "Zvončica" za decu obolelu od raka, dok će Niš novac donirati NURDOR-u. 
 
Pojedini Novosađani pokrenuli su onlajn poticiju kojom su tražili da se i u Novom Sadu odustane od dočeka i novac da u humanitarne svrhe. Ova peticija je za dva dana uspela da sakupi skoro 2.500 potpisa, a više o njoj čitajte OVDE.
 
Takođe, pojedini roditelji bolesne dece apelovali su na lokalne vlasti da se novac spreman za slavlje preusmeri za lečenje obolelih mališana.
 
  • Ovca za šišanje

    28.12.2016 09:26
    A Novi Sad je ukinuo finansiranje za starije od 40. godina...Doktorka koja je ukinula to pravo tvrdi da se na žene starije od 40 leta ne isplati "bacati pare", ali zato u svojoj privatnoj klinici nesmetano radi VTO dok imaš da plaćaš, bez obzira na godine. Smrdija! Ko hoće da ima decu - ne daju mu, a ko neće - izbiše mu oči fašističkim parolama o svetosti porodice. Mrš!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.