Popust za firme sa ćiriličnim nazivom

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je danas da je sa nadležnim ministarstvom razgovarao o izmeni propisa po kojima bi oni koji svoje firme ističu i oglašavaju na ćirilici dobili popuste, saopštio je Beoinfo.
"Tako ćemo dati dodatni doprinos da se sačuva ćirilica, jer iako je i latinica srpsko pismo, verujemo da je očuvanje ćirilice u vreme interneta i globalizacije jedan od naših najvažnijih zadataka", rekao je Vesić povodom obeležavanja Dana slovenske pismenosti i kulture.
 
Vesić je naveo da je to praznik za sve slovenske narode jer su "Ćirilo i Metodije, grčka braća iz Soluna, širila pismenost i hrišćanstvo među Slovenima". "Ovaj praznik još nije zvaničan u Srbiji, ali mi u Beogradu razgovaramo s ministarstvima kulture i prosvete da se taj praznik obeležava u školama i tog dana izučava delo Ćirila i Metodija", rekao je Vesić.
  • Jogi Letač

    24.05.2017 20:25
    Neverovatno je koliko komentatora nije ni pročitalo vest, ali ima komentar. Gospodo, to je izjavio gradski menadžer Goran Vesić, koji je gradski menadžer u gradu BEOGRADU! A sve mi se čini da će takvim potezom sačuvati ćirilicu, kada veliki deo populacije ne ume da koristi ni latinicu kako treba (koriste znakove bez kvačica).
  • T-Rex

    24.05.2017 18:02
    A sada jedna firma
    menja ime u Њин-Њин ;)
  • !?

    24.05.2017 17:00
    Snila baba što joj milo bilo
    Jes, kad bi Ustav dozvoljavao neravnopravnost po verskom, jezičkom ili bilo kom drugom osnovu. Bilo da su pravna ili fizička lica.
    Predlog samo pokazuje kakva vrsta ljudi nama vlada.
    Pa nije to Novi Sad gde Poslovni prostor ima jednu cenu usluga ya jednu naciuonalnost, a drugu cenu ya drugu nacionalnost. I znam o čemu pričam, jer je to naša sramota!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija