Skupštinski odbor podržao kandidate za Agenciju za borbu protiv korupcije

Odbor Skupštine Srbije za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu podržao je danas predloge kandidata za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije koje su podneli Državna revizorska institucija, Socijalno-ekonomski savet i zaštitnik građana i poverenik za informacije od javnog značaja.
Državna revizorska institucija je za člana Odbora predložila docentkinju Ekonomskog fakulteta u Nišu Jelenu Stanković, Socijalno-ekonomski savet Ivana Kovačevića, a zaštitnik i poverenik bivšu predsednicu Vrhovnog suda Vidu Petrović Škero.
 
Revizorska institucija je svoj predlog podnela parlamentu 9. marta ove godine, Socijalno-ekonomski savet 6. juna 2017, a poverenik i zaštitnik pre više od dve godine, odnosno 1. aprila 2015. godine.
 
Odbor Agencije po zakonu treba da ima devet članova, a trenutno ima samo dva, jer je ostalima prestao mandat.
  • Jogi Letač

    13.06.2017 14:13
    Da li je to ona ista agencija koja je dozvolila predsednici parlamenta da obavlja i petu (5) funkciju? Vidim da dobro rade svoj posao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.