Hapšenja zbog mita, među osam uhapšenih i Novosađanin

Valjevska policija je, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, uhapsila osam osoba osumnjičenih za mito i zloupotrebe javnih nabavki, saopštio je danas MUP.
Uhapšeni su A.V.S. (1983) odgovorno lice Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Valjeva, A.Đ. (1983) službenik u Gradskoj upravi Valjeva, T.I. (1989) službenik u Gradskoj upravi Valjeva, R.Đ. (1974) odgovorno lice SZTR "Fiskal" iz Valjeva i B.S. (1979) odgovorno lice radnje za popravku metalnih proizvoda.
 
Policija je privela i M.P. (1971) odgovorno lice preduzeća "JAPI COM" iz Novog Sada, M.V. (1967) odgovorno lice preduzeća "PSC Vuković" iz Šapca i A.P. (1982) odgovorno lice GP "VA gradnja 2007" iz Valjeva.
 
Oni se terete da su, ove godine, u više navrata, u postupku javnih nabavki, čiji je naručilac Gradska uprava Valjeva, dogovarali tendere za nabavku vozila, auto sedišta za decu, servisiranje i nabavku fotokopir aparata i štampača, kao i kancelarijskog materijala.
 
A.V.S. je uhapšen prilikom primopredaje novca, navela je policija i dodala da mu je novac davao R.Đ. kao mito za sproveden postupak fiktivne javne nabavke.
  • Betmen

    22.06.2017 08:23
    Ovaj japi.com i nama renta stampace...
  • Mile

    21.06.2017 19:38
    Ovo se zove "udruženi lopovski poduhvat" doduše sitan. Krupnije udruženje može da plati koga treba.
  • He-he

    21.06.2017 17:46
    Hleba i fontana!
    Biće uhapšeni podmitari koji nisu njihovi, koji prave konkurenciju odobrenim tokovima podmitarenja. Takozvanim Partijski licenciranim podmitarima, koji vraćaju Partiji njen deo.
    - A zašto si na tenderu dao cenu veću za milion evra?
    - Pa, milion podelimo ti i ja, a 800.000 damo Ircu da napravi fontanu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija