Turistička agencija nudila letovanje na tuđ račun

Turistička agencija "Adeona travel" našla se pod lupom inspektora jer se sumnja da je kao posrednik naplaćivala aranžmane od putnika, a turističkim agencijama koje su organizovale putovanje "zaboravljala" da prosledi novac.

Kako prenose "Novosti", turisti, njih oko 30 koji su uplatili letovanje u Španiji i Grčkoj, ipak su otišli na odmor, a inspekcija proverava ima li putnika koji će svoj plaćeni odmor, ipak, provesti kod kuće. Račun će platiti agencija, koja je organizator puta.

U slučaju dve devojke koje su otputovale u Španiju, aranžman će platiti "Belvi travel".

"Niška agencija "Adeona travel" imala je dve putnice koje su uplatile početkom avgusta aranžmane, od po 585 evra, za Kosta Bravu, preko "Plana tursa"", kažu za Novosti u "Belvi travelu". "Kako "Plana tursu" agencija iz Niša nije uplatila novac, otkazali su putovanje, a vlasnica je kazala putnicima da tamo ne idu zbog nedavnih terorističkih napada, pa ih je prebacila za Majorku, koja košta 479 evra. Izdali smo rezervaciju, nismo čekali uplatu, a kad smo je pozvali kasnije, ona je rekla da nema para. Inače, kada agencija koja je organizator putovanja pošalje najavu o rezervaciji, dužna je da te putnike odvede, bili aranžmani plaćeni ili ne. Prijavu protiv agencije smo podneli i policiji i turističkoj inspekciji."

Uz to, ta agencija je uzela više od 200 evra u razlici između ova dva putovanja.

U Turističkoj inspekciji kažu da su odmah po saznanju da postoji problem oko realizacije putovanja, koje je kao posrednik prodavala turistička agencija "Adeona travel" iz Niša, pokrenuli postupak inspekcijskog nadzora ove agencije.

"Cilj je da se utvrdi koliko je putovanja prodato, da li su sredstva uplaćena, podaci o putnicima, kao i da li će putovanja biti realizovana", kažu u toj inspekciji.

Ova turistička agencija nije članica Nacionalne asocijacije turističkih agencija i, kako navodi direktor Juta Aleksandar Seničić, ovo je već treći slučaj ove godine da agencija koja nije njihov član prevari putnike.

Podsetimo na slučaj agencije "Blu travel vorld" iz Smedereva, za čijim vlasnikom policija traga, o čemu više možete pročitati OVDE.

  • Akica86

    02.09.2017 17:13
    Turizam
    Ne treba stavljati sve agencije u "isti kos". Ako je neko prevario ne znaci da treba blatiti sve turisticke radnike i agencije. A vi koji uplacujete preko bookinga ako imate bilo kakav problem na destinaciji nemate kome da se obratite. Ne vodite politiku turizma jer mnogo porodice zive od istog. Neces preko agencije, ne moras ali ne rovari ostale koji putuju preko proverenih agencija.
  • Dejan021

    01.09.2017 14:05
    Haha
    Belvi poklanja aranzman jer je potpredsednik yute pa ce taj iznos naplatiti preko clanica yute i clanarine za istu organizaciju. Zato i glumi ludilo. Sve su agencije u Srbiji polukriminalne i treba ih zaobilaziti u sirokom luku
  • Jovan

    31.08.2017 08:59
    Imam tu sreću da mogu da sednem u svoja kola i odem gde želim, a sebi uplaćujem aranžman preko Booking.com. Neka i jeste malo skuplje, ali su šanse da te neko prevari toliko male, da su gotovo nepostojeće. Nema kvara na autobusu, nema neuplaćenih rezervacija, nema otkazivanja putovanja, odabereš datum početka i datum završetka rezervacije, komunikacija ide preko Bookinga koji garantuje za sve navedeno na stranici smeštaja. Odabere se smeštaj koji ne traži uplatu rezervacije unapred već po dolasku u smeštaj, i nema stresa oko odabira agencije i toga da li će vas zavrnuti ili će vam nešto krenuti po zlu na putovanju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.