U sredu ispit za profesionalne upravnike u Novom Sadu i drugim gradovima

Drugi ispitni rok za dobijanje licence profesionalnih upravnika počeće u sredu, 20. septembra u privrednoj komori u Novom Sadu i drugim gradovima.
Pismeni ispit polagaće 250 kandidata, rezultati će biti objavljeni 28. septembra, dok je usmeni deo zakazan za 3. oktobar. 
 
U prvom ispitnom roku licencu je dobilo 197 kandidata. 
 
Procena je da je celoj Srbiji potrebno najmanje 15.000 profesionalnih upravnika, kako bi građani kao stanari imali mogućnost izbora.
 
Uslovi za sticanje zvanja profesionalnog upravnika pored ostalog su da osoba ima najmanje srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju, položen ispit za profesionalnog upravnika, dokaz da nije osuđivan pravnosnažnom odlukom na kaznu zatvora za krivično delo koje ga čini nedostojnim ili nepodobnim za obavljanje poslova profesionalnog upravnika.
 
Obuka za profesionalne upravnike stambenih zgrada počela je krajem maja ove godine u Privrednoj komori Srbije.
 
Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada, kojim se ustanovljava profesija profesionalnog upravnika, Privredna komora Srbije dobila je ovlašćenja da vodi registar profesionalnih upravnika, dostupan na portalu Komore, organizuje polaganje ispita, izdaje i oduzima licence, utvrđuje prava, dužnosti i etičke norme ponašanja u obavljanju te delatnosti.
  • Blago Nama

    18.09.2017 10:49
    Iskustvo
    Znamo kako smo prošli sa policajcima i komunalncima, koji su isto bili samo na kursu(i dužem od ovog), pa su bahati, primitivni, nadobudni, nekulturni...
    Šta nas tek čeka kad ovih 15000 nagrne posle obuke od 5 dana
  • Nindža Kornjačleone

    18.09.2017 09:56
    Napravili od ovoga tesku nauku. Ipak, zvuci opasno kada se napise "profi". Kada krene fajt stare garde i ovih profija. Neki su se rodili sa tim darom da budu predsednici skupstine stanara, a neki su morali da polazu test i prodju obuku. Zamisljam tek dijabole koje ne prodju test...
  • Branko

    18.09.2017 08:59
    Da li ce sada poceti juris na zgrade i naturanje upravnika posto-poto? Mislim da je Privredna komora, posto je ona pokretac akcije i posto je procenila da nam treba oko15 000 upravnika, mogla da da porazmisli da li nam mozda vise nedostaju neki drugi kadrovi, je rovi nas sigurno nece odvesti ni u kakvu boju buducnost. Brinem se i da ce se pretvoriti u nekakve komandante zgrada koji ce bez ikakvog nadzora i kontrole da vedre i oblace, jer kod nas se to redovno izrodi u takvu pojavu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.