Razmatra se povećanje dnevnica službenicima i pomeranje radnog vremena

Dnevnice za službena putovanja državnih službenika mogle bi od Nove godine da se uvećaju sa 150 na 800 dinara, ali i da im se radno vreme promeni, odnosno da na posao dolaze sat vremena kasnije.
Razmatra se povećanje dnevnica službenicima i pomeranje radnog vremena
Foto: 021.rs
Kako piše "Blic", za ove izmene sagledavaju se finansijska i tehnička opravdanost, a konačna odluka o tome da li će biti povećana dnevnica i promenjeno radno vreme trebalo bi da bude doneta do kraja oktobra.
 
Troškovi službenog putovanja, prema predloženim opcijama, kretale bi se između 800 i 1.100 dinara, umesto sadašnjih 150 dinara. U slučaju inostranstva, dnevnice bi se uvećale sa sadašnjih 15 evra na 35. 
 
Sadašnje radno vreme počinje u 7:30 časova ili od 8:30 do 16:30 časova. Ukoliko se mere usvoje, radno vreme bi počinjalo od 9 časova i trajalo bi do 17. Međutim, ministri nisu jedinstveni po ovom pitanju, jer smatraju da ovu odluku ne bi trebalo menjati, jer je reč o ideji bivšeg premijera Aleksandra Vučića.
 
Izvor "Blica" iz Vlade Srbije naveo je da je javna tajna da su niske dnevnice dovele do toga da službenici izbegavaju putovanja, pa su radnici bili na gubitku. 
 
Navode o predloženim merama beogradski list je pokušao da proveri u Vladi, ali im je nezvanično potvrđeno da su "u toku sagledavanja za izmene uredbi o dnevnicama i vremenu".
 
Odluku o povećanju dnevnica za službena putovanja i pomeranja radnog vremene pozdravljaju u Sindikatu Elektroprivrede Srbije, jer kako su naveli, teško je bilo prinuditi ljude da idu na teren van radnog mesta sa 150 dinara, a pre toga su primali desetak puta više novca.
  • Anja

    19.09.2018 21:13
    Dnevnice
    Šta je sa dnevnicima radnika obezbeđenja?Mogli bi u državi i time da se pozabave.Privatnici mnogi plaćaju 139 din sat sto je oko 800 din dnevno a mesečno 23000-24000 dinara naravno bez naknade prevoza.Oni se šetaju po inostranstvu a neko radi na 100 gr jeftinog parizera na dan i s tim još izdržava porodicu.Stvarno sramota da niko to ne primećuje...
  • realnost

    10.10.2017 20:23
    Svet skracuje radno vreme a vi pomerate na ono radno vreme koje se u svetu okazalo kao lose resenje
    od 9 do 17 h je najgore radno vreme koje mozete da smislite i totalno beskorisno sta je uradjeno do 15 uradjeno jos 2 sata ce da blenu i da sede
  • vija

    10.10.2017 16:42
    @mozda pametno
    Taj isti je dobio kredit od Pajtica i kupio masine koje nikad platio nije,a inace je to prica gde je stari dobri Radoman Bozovic gazda...Zbog toga necete nikad znati kad ce plata..Mafija je mafija...Gde je tu Vucic da prozbori koju pametnu????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija