Više od 93.000 građana potpisalo da želi doživotan zatvor za ubice dece

Više od 93.000 potpisa prikupljeno je u narodnoj inicijativi za uvođenje kazne doživotnog zatvora za najteže oblike krivičnih dela kao što su ubistvo deteta, maloletnika ili trudne žene.
Fondacija Tijana Jurić saopštila je da je prikupljanje potpisa u preko 40 gradova u Srbiji završeno, te da je prikupljeno višetruko više potpisa nego što je potrebno da bi predlog ušao u skupštinsku proceduru. Inicijativom Fondacije Tijana Jurić, osim kazne doživotnog zatovra, traži se i usvajanje predloga po kojem takvi osuđenici ne bi imali pravo uslovnog otpusta.
 
"U narednim danima prikupićemo sve formulare sa štandova, izvršićemo administrativno-tehničku obradu, a zatim ih predati Narodnoj skupštini. Ono što smo obećali, da ćemo organizovati narodnu inicijativu i da ćemo zamoliti građane da davanjem potpisa iskažu svoje mišljenje i volju, to smo i ispunili i sada je na državi da dalje radi njen deo", poručio je Igor Jurić, osnivač Fondacije.
 
U Fondaciji dodaju da veruju da će poslanici Skupštine Srbije, "poštujući predlog i volju velikog broja potpisnika, prepoznati ovu jedinstvenu priliku da izglasaju izmenu Krivičnog zakonika i uvođenje kazne doživotnog zatvora bez mogućnosti uslovnog otpusta osuđenih".
 
Podsetimo i to da se u nedavnoj anketi portala 021.rs, na pitanje "Da li ste za uvođenje doživotnog zatvora za ubice dece?", čak 90 odsto ispitanika izjasnilo potvrdno.
  • Hm

    31.10.2017 15:49
    @Tomas
    Nigde ne mogu da nadjem podatak da je Sofija, koja je imala 46 godina kada je ubijena, bila zaista trudna..? Imate neki pouzdan izvor?
  • Tomas

    31.10.2017 03:41
    Očigledno misli na Gavrila Principa, ne znam za još nekoga ko bi odgovarao opisu.
  • @ivan s

    30.10.2017 18:32
    Zivo me zanima na koga mislite

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija