Sistem MUP-a u kvaru, usporena izrada ličnih dokumenata

Sistem MUP-a za izdavanje ličnih dokumenata, radi usporeno.
Sistem MUP-a u kvaru, usporena izrada ličnih dokumenata
Foto: 021.rs
Pomoćnik ministra i načelnika Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije Slobodan Nedeljković kaže da je došlo do kvara sistema.
 
"Usled kvara na energetskom sistemu koji obezbeđuje napajanje informacionog sistema Ministarstva unutrašnjih poslova, došlo je do nestabilnog rada sistema za izdavanje identifikacionih dokumenata građana, tačnije ličnih karata, pasoša, vozačkih dozvola i oružnih listova. Sistem je u funkciji, ali radi usporeno. Izvinjavamo se građanima zbog nastalih tehničkih problema koje, nažalost, ne možemo odmah da prevaziđemo i molimo sve da imaju razumevanje zbog sporijeg izdavanja dokumenata", rekao je Nedeljković.
 
On dodaje da se stabilizacija sistema očekuje početkom sledeće nedelje.
  • Sava

    10.11.2017 10:19
    Agonija vozačkog
    Izađeš na testove za polaganje...padne im sistem.Onda čekaš mesec dana na izlazak .Izađeš na vožnju na poligon,komisija i instruktor kažu čekamo odobrenje iz Beograda,PAO IM SISTEM,onda lepo opet čekam mesec i po dana na izlazak na vožnju...i to sve pod uslovom da položiš iz prve agonija traje više od pola godine.I NIKO U BEOGRADU NE ODGOVARA ZA TO,I NIKO NE DA NOVI TERMIN POLAGANJA. SRAMOTA OD DRŽAVE. OVO SE RADI NAMERNO.
  • bzvz

    10.11.2017 06:58
    zato su i polaganja testova za vozacki odlozena i razvlace se
    uzas
  • Kompijuter

    09.11.2017 19:44
    Verovatno su zaposlili onih 100 IT kursadžija da odrzavaju sistem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija