Trivan: Zakon o klimatskim promenama naredne godine

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je danas da će zakon o klimatskim promenama biti usvojen naredne godine.
Trivan je naglasio da je to jedan od najvažnijih zakona koji će Srbija usvojiti, jer podrazumeva skup mera koje se moraju primeniti počev od ponašanja građana, institucija, privrede i svih koji zagađuju.
 
"Klimatske promene su proces koji beleži našu civilizaciju i nas same kao dobrim delom uzročnike toga. Izrađuje se strategija borbe protiv klimatskih promena. Beograd je to već uradio pre par godina i potpuno znamo šta treba da uradimo", rekao je Trivan za RTS.
 
Ministar je dodao da je svest o značaju očuvanja priroda danas na višem nivou nego pre 10 godina, mada još nije zadovoljavajuća, ali da se u vrtićima i školama priča o životnoj sredini.
 
Trivan kaže da je u planu pošumljavanje Srbije, da to što pošumljavanje nije rađeno do sada nije nedostatak novca već je reč o nerazumevanju.
 
"Pošumljavanje je najednostavniji način da rešite mnoge stvari od sprečavanja bujica, poplava, proizvodnje kiseonika, skladištenje ugljen dioksida", pojasnio je on.
  • U.N.K.L.E.

    21.11.2017 13:43
    Ovaj nesrecni Trivan bi mogao malo vise da se angazuje kako bi se sprecila nekontrolisana upotreba pesticida i herbicida, zaustavile nelegalne sece suma, masovni krivolov na rekama, fabrikama staviti filtere, investirati u reciklazu otpada i pozatvarati deponije.

    Za pocetak!?

    Ja cisto sumnjam da ce bilo ste navedeno iznad biti ucinjeno od strane ovog jalovog ministarstva. Mora da je doticni ministar hard core pobornik teorije NATO bombardovanja kao i mnogo budala na ovim prostorima ili je stvarno lud jer se pored onolikog zagadjenja i bahatosti gradjana tesko moze "praviti" lud.


    Ajde "ministre" zaradi za platu!

  • Srećni srba

    21.11.2017 13:33
    Čestitam
    Ma da, to isto kao zakon o kazneni poenima za penzionere što obeća Vučić umanjuje. Naravoućenije ko ne umre na vreme ima da plaća kaznu e pa čestitam precedniće.....
  • Eko

    21.11.2017 12:14
    Mrtvo slovo na papiru
    Ne sprovodimo ni postojeće zakone i stanje je sve gore. Još jedno mrtvo slovo na papiru i alibi za mandat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija