Tuži Srbiju iako je u "Železari" ostavio gubitak od 144 miliona evra

Ugovor sa Peterom Kamarašem o profesionalnom upravljanju "Železarom Smederevo", potpisan 21. marta 2015, mogao bi skupo da košta srpske poreske obveznike.
Tuži Srbiju iako je u "Železari" ostavio gubitak od 144 miliona evra
Foto: Pixabay
Kako "Politika" nezvanično saznaje, Kamaraš je protiv Republike Srbije pokrenuo arbitražni postupak, jer smatra da ugovor koji je naša država potpisala sa HPK "Inženjeringom", nije ispoštovan. Nije poznato koliku odštetu traži bivši profesionalni menadžer "Železare". 
 
Uprkos tome što je za sobom ostavio gubitak od 144 miliona evra, Kamaraš smatra da je u ovom slučaju on oštećena strana. Ugovor sa Kamarašem rukovodstvo smederevske čeličane raskinulo je u julu 2016. godine, nakon dolaska kineskog "Hestila" u Smederevo. 
 
Država Srbija je HPK "Inženjeringu" zahvalila na saradnji, jer kako je tada navedeno, ta firma "nije ispunjavala obaveze dogovorene po ugovoru". Kamaraš je, sa druge strane, u to vreme očekivao da će, po tom istom ugovoru biti nagrađen, i da će mu biti isplaćen bonus. 
 
Kamaraš je na to odgovorio pismom u kojem je ocenio da HPK Manadžment nije učinio ništa pogrešno i odbacio sve optužbe kao izmišljene.

 
Kada je potpisivao ugovor u martu 2015. godine, Kamaraš je izjavljivao da će smederevska čeličana do kraja godine biti u plusu. Kada j jednom prilikom upitan da prokomentariše zašto je u "Železari" ostavio gubitak, ako je već obećao plus na računu, opravdanje je našao u krizi koja je te godine zapljusnula svetsko tržište čelika.
  • Petar

    12.02.2018 16:14
    Aj u dvaJes marke da će nas nabiti na sudu.......
  • Petar

    12.02.2018 15:30
    Nije on kriv
    Što smo mi potpisali takav ugovor da on zarađuje ako ostvari dobitak, ali i ako napravi gubitak.
    Biće to i sa Beogradom na vodi.
  • VladaN

    12.02.2018 14:06
    Zar..
    ..yaj lik nije Vuciceva preporuka? Dokle će nas taj bezveznjak je.... u zdrav mozak?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.