Oružari dobili obećanih 10.000 dinara

U kragujevačkoj fabrici "Zastava oružje" nije održan najavljeni jednočasovni štrajk upozorenja pošto je rukovodstvo uplatilo bonus od 10.000 dinara zaposlenima.
Oružari dobili obećanih 10.000 dinara
Foto: 021.rs
Time je ispunjen zahtev Štrajkačkog odbora sindikata o isplati prve rate.
 
U saopštenju fabričkog sindikata se navodi da je juče na radnike vršen pritisak i uslovljavanje da se izjašnjavaju da li su za prekid štrajka uz "ogromnu količinu laži o predstavnicima Samostalnog sindikata u fabrici". Sindikat je istakao da je "opšta ocena svih zaposlenih da predsednik Nadzornog odbora i generalni direktor fabrike posle jučerašnjih događanja treba da podnesu ostavke".
 
Direktor fabrike Milojko Brzaković juče je novinarima rekao da će iznos od 10.000 dinara istog dana biti uplaćen zaposlenima, kao i da će drugi i poslednji deo bonusa od 5.000 dinara biti isplaćen u julu. On je sve optužbe sindikata odbacio i ocenio da vođe Samostalnog sindikata "iznose laži o stanju u fabrici i njenom poslovanju, kao i o navodnom uslovljavanju uplate bonusa".
 
Na prethodnim protestima zaposlenih u "Zastava oružju" sindikat je tražio uplatu bonusa u ukupnom iznosu od 25.000 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija